Sağlık Bakanlığından Dudak Dolgusu Olayına Açıklama Geldi

Adana’ da geçtiğimiz günlerde kendisini estetik uzmanı olarak tanıtarak evinde insanlara botoks ve dudak dolgusu işlemi uygulayan kuaför Soner G. hakkında Sağlık Bakanlığından açıklama geldi.

Adana’ da geçtiğimiz günlerde kendisini estetik uzmanı olarak tanıtarak evinde insanlara botoks ve dudak dolgusu işlemi uygulayan kuaför Soner G. hakkında Sağlık Bakanlığından açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı Adana Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı..

Son birkaç gündür medya da yayınlanan dudak dolgusu haberi sonrasında Adana’ da durumdan şikâyeti olan vatandaşların sayısı hızlı bir şekilde artmaya başlamıştı. Sahte estetik uzmanının yol açmış olduğu mağdurlar haberlerin sonrasında bir bir ortaya çıkıp durumdan mağduriyetlerini belgelemeye başladılar. Konuya ilişkin video görüntülerinin de ortaya çıktığı haberler sonrasında duruma kayıtsız kalmayan Sağlık Bakanlığı ise yazılı açıklama yaparak olaya el koyduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu yazılı açıklamada kendisini medikal estetik uzmanı olarak tanıtan kişinin birçok vatandaşa aynı yöntemlerle dudak dolgusu ve botoks yaptığını bu şekilde de mağdur insanların olduğunu belirtti. Ayrıca sağlık bakanlığı yazılı açıklamasında "Bilindiği üzere botoks ve dermal dolgu işlemleri, sadece uzman tabipler ile medikal estetik sertifikasına sahip hekimler tarafından yalnızca sağlık kuruluşlarında yapılabilmektedir. Kuaför, güzellik uzmanı ya da estetisyenlerin bu tür tıbbi işlem olarak nitelendirilen işlemleri yapmasına izin verilmemektedir. Aksi takdir de diploması olmadığı halde maddi bir menfaat beklentisi içerisinde olmasa dahi tabip unvanı olmayan bu kişilerin hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ve bin güne kadar para cezası ile cezalandırılabileceği hükmüne atıfta bulunarak" bundan sonraki süreçte olayın takipçisi olacakları konusunda net ifadeler kullandı.

Yargıya intikal eden olay hakkında Sağlık Bakanlığının gerekli tüm girişimlerde bulunacağı ifade edildi.

Haberler