Kızılay engellilere tekerlekli sandalye bağışı yapıyor

Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından olan Türk Kızılay’ı ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye bağışı yapıyor.

Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından olan Türk Kızılay’ı ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye bağışı yapıyor.

Kuruluş yılı 1968 yılından beri toplumsal dayanışma ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmada en güvenilir kurum olan Kızılay engelli bireyleri de unutmayıp tekerlekli sandalye bağışı yapmakta.

TEKERLEKLİ SANDALYE BAĞIŞI İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Kızılay’ın yapmış olduğu tekerlekli sandalyelerden almak / yararlanmak isteyen engellilerin sağlık kurulu rapor oranlarının en az %70 olması gerekmekte. Kızılay’ın resmi internet sitesinden yapılan duyuruda bağış yapılan bir adet tekerlekli sandalyenin birim fiyatının 500 TL olduğu açıklanmakta. Diğer tekerlekli sandalye bağışı yapan kurum ve kuruluşlara bakıldığında bağış yapılan tekerlekli sandalye birim fiyatı en düşük sandalyelerden olup 100- 150 TL lik tekerlekli sandalye bağışı yaptıkları görülmekte.

Bir engelli için tekerlekli sandalyenin ergonomisi çok önemlidir. Piyasada bağışı yapılan 100- 150 TL lik tekerlekli sandalyelerin konforuna bakıldığında üzerinde oturan engelli bireyin omurga yapısını zedeleyecek ölçüde sağlıksız oldukları görülmekte. Oysa kızılay’ın bağışta bulunduğu tekerlekli sandalyeler, diğer bağışta bulunulan tekerlekli sandalyelere göre çok daha konforlu olduğu görülmekte.

İHTİYAÇ SAHİBİ ENGELLİLERE GIDA VE YAKACAK YARDIMIDA VAR

Kızılay ihtiyaç sahibi engellilere sadece tekerlekli sandalye bağışı yapmayıp, ihtiyacı olan ve rapor oranı %40 ve üstünde bulunan engelli bireylere yakacak (kömür, odun) ve yiyecek yardımıda yapmakta. 1868 Yılından beri, ulusal afet, kan hizmetleri, uluslararası yardımlar, sosyal hizmetler, sağlık hizmetleri, ilk yardım, eğitim ve gençlik hizmetleri, göç ve mülteci hizmetleri ve mineralli su işletmeleri gibi pek çok alanda varlığı ve yadımı en güçlü şekilde Türk Kızılay’ı bu alanlarda yaptığı hizmetler ve köklü tarihiyle dünya üzerindeki yardım kuruluşları arasında parmakla gösterilen kuruluşlar arasında yer almaktadır.

Haberler