Ergün Yıldırım Engellilere sağlanan ÖTV indirimine karşı çıktı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Prof. Dr Ergün Yıldırım Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar tepki topladı.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Prof. Dr Ergün Yıldırım Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlar tepki topladı.

Yıldırım Twitter’deki hesabından yaptığı iki paylaşım kullanıcılar tarafından yoğun eleştiri aldı.

İLK TEPKİ ENGELLİLERE TANINAN ÖTV İNDİRİMİNE İLİŞKİN TWİTE GELDİ

Ergün Yıldırım, ilk twitinde “Engelli aileleri daha lüks arabalar alıyor ve devlet hepimizden aldığı vergiyi onlardan almıyor. Bu adalet değil!” şeklinde twit atarken ikinci twitinde ise “Ölen emeklinin maaşı da ölmeli! Kızına vs geçmesi yanlış. Kızı vs gerçekten ihtiyaçlı ise devlet fakir fukara fonu ile destek çıkmalı.” Şeklinde ifadeler kullandı…

Bu iki twit üzerinden Ergün Yıldırım’a takipçileri üzerinden çok yoğun eleştiriler getirildi. Gelen tepkiler üzerine Yıldırım, “ Engellilere yönelik sosyal destek ile ilgili goruslerim karşısında küfür edenleri şikayette bulunacağım.” Şeklinde cevap verdi.

Gün boyu gelen tepkilerin ardı arkası kesilmek bilmedi. Ergün yıldırım bir twitinde ise “Örgütlü ve cesur cahillere cevap vermeyeceğim” şeklinde tavır aldı.

ENGELLİ AİLELERİ DAHA LÜKS ARAÇ MI ALIYOR?

Engelolma.net olarak engelli araç alımına ilişkin kısa bir açıklama yapalım. ÖTV Yani özel tüketim vergisi sadece engelli ailelerine değil bizzat engelli bireylere de tanınan bir haktır. Bu haktan bila istisna tüm engelliler yararlanamıyor elbette. ÖTV indirimli araç almak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunlar işin teknik daha doğru bir ifadeyle yasal boyutu. Ancak sosyal devlet bir kavram vardır. Sayın Ergün Yıldırım bu kavramı iyi bilir.

Avrupa ülkelerinde engellilere tanınan sosyal ve ekonomik haklar karşılaştırıldığında Türkiye’nin avrupanın çok gerisinde olduğu görülmektedir. Örneğin Çoğu Avrupa ülkesinde engellilerin akülü sandalye, tekerlekli sandalye gibi medikal ihtiyaçlarının tamamı devlet tarafından karşılanırken Türkiye’de devlet SGK kapsamında olan engellilerin akülü ve tekerlekli sandalye alımlarında çok düşük bir kısmını desteklemektedir. Kısaca dememiz şudur ki, Sosyal devlet kavramını çok iyi bilmesi gereken bir hocamızın Türkiye’de yaşayan engellilerin sosyal ve ekonomik haklarının Avrupa standartlarına çıkarılmasını desteklemesi gerekirken, mevcut hakları eleştirmesi şaşırtıcı olmuştur.

Haberler