Yeni düzenlemeye göre alınacak 5 engelli aracı

Yeni yapılan düzenleme doğrultulsun da engelli indirimiyle alınacak 5 otomobili (wosvagen, Mercedes, fiat) hesaplamasını yaptık.

Yeni yapılan düzenlemeye göre engelli vatandaşlar 2017 yılı içerinde vergisiz 90 vergili 170 Bin TL’ye kadar olan binek otomobilleri ÖTV indirimli alabiliyor. Bu haberimizde size yeni düzenleme doğrultusunda 170 Bin TL sınırını aşmayan 5 otomobil önerisinde bulunacağız. Öneride bulunurken bu araçların ÖTV indirimi hesaplamasını da yaparak size alınacak aracın kaç Bin TL’ye geleceğini açıklamaya çalışacağız.

ÖTV İNDİRİMLİ ALINACAK 5 OTOMOBİL

İlk sırada dünyaca ünlü bir otomobil markası olan wosvagen var.

Wosvagen Passat Variant 1.6 TDI 120 PS Manuel. Tavsiye edilen fiyat: 150.400 TL. Uygulanacak ÖTV indirim oranı %60.

ÖTV indirimiyle alındığında ise 150.400 TL tutarındaki bu aracı 94 Bin TL’ye alacaksınız. Net karınız tam tamına 56 Bin TL.

İkinci aracımız yine bir wv.

Wosvagen Tiguan 1.4 TSI ACT 150 PS DSG. Tavsiye edilen fiyat: 162 Bin TL. Bu araç içinde ilk aracımızda olduğu gibi yine yüzde 60 ÖTV indirimi uygulanıyor. Bu aracı satın alan bir engelli vatandaş 162 Bin TL tutarındaki aracı 111 Bin TL ye satın almış olacak.

Üçüncü aracımız yine bir dünya markası olan Mercedes.

Mercedes Urban. Benzinli ve 156 BG (beygir) olan bu aracın satış fiyatı: 159.500 TL. ÖTV indirim oranı yine %60. Aracın engelli indirimini hesapladığımızda 159.500 TL’lik bu aracı 110 Bin TL’ye satın alacağımızı görüyoruz.

Dördüncü aracımız ise Türkiye’de en çok satılan ve en fazla tercih edilen marka olan Fiat. Fiat’ın egea modelini hesaplayacağınız

Fiat Egea Hatcback Lounge Plus 1.4 Fire 95 HP. Tavsiye edilen satış fiyatı 82 Bin TL. Fiat egea modelimizin ÖTV oranı diğer 3 aracımızın ÖTV oranından daha az. Bu araç için uygulanacak ÖTV oranı %50. Engelli indirimiyle hesapladığımızda 82 Bin TL’lik Fiat Egea’yı 54.666 TL’ye satın alacağınızı görüyoruz. Bu arada Fiat firma olarak engellilere özel uygulamalar yaparak tertibatlı araçları kendi yapıyor. Yani sol koldan, sol elden, sağ koldan sağ ayaktan engelli olan vatandaşlar için gerekli özel tertibatı ücreti karşılığında kendileri yapmaktalar.

Beşinci ve son aracımız yine bir Fiat efsanesi olan Linea modeli. Fiat linea az yakması ve yedek parçasının her yerde bulunması nedeniyle piyasada en fazla kullanılan araçların başında gelir. Az yakması nedeniyle Fiat Linea yı özellikle şirketler tercih eder. Linea için şirket aracıda denilmektedir. Düşük bütçeli tüketiciye hitap ettiği ve ucuz fiyatı nedeniyle yollarda en fazla gördüğümüz otomobillerden biri olan Lineayı hesaplayalım.

Fiat Linea Pop 1.3 motor, multi jet 95 beygir (HP). Tavsiye edilen fiyatı 65.900 TL. Özellikle düşük bütçeli otomobil almak isteyenler için en uygun araç. Bu araç için uygulanacak ÖTV tutarı en dip tutar olan %45. Hesaplama yaptığımızda 65.900 TL lik Fiat Linea’yı 45.448 TL ye satın alacağınızı görmekteyiz.

Evet değerli Engel Olma haber sitesi okurları bu haberimizde bizim tavsiyemiz olan 5 otomobili ve bu otomobillerin engelli indirimiyle ne kadara geldiğini hesapladık. Sizde satın alacağınız araçları Engelliler.gen.tr sitesinin geliştirdiği ÖTV HESAPLAMA ROBOTU nu kullanarak hesaplayabilirsiniz.

Haberler