banner29

20 Yaşın Üzerindeki Araçların Vergileri Silinecek

Meclis Genel Kurulu yoğun çalışmalarını dün geç saatlere kadar sürdürdü. Alınan karar neticesinde hurda araçlarla ilgili yeni bir düzenleme de kabul edilmiş oldu.

20 Yaşın Üzerindeki Araçların Vergileri Silinecek

Meclis Genel Kurulu yoğun çalışmalarını dün geç saatlere kadar sürdürdü. Alınan karar neticesinde hurda araçlarla ilgili yeni bir düzenleme de kabul edilmiş oldu.

19 Mayıs 2017 Cuma 21:24
3567 Okunma
20 Yaşın Üzerindeki Araçların Vergileri Silinecek

Meclis Genel Kurulu yoğun çalışmalarını dün geç saatlere kadar sürdürdü. Alınan karar neticesinde hurda araçlarla ilgili yeni bir düzenleme de kabul edilmiş oldu. Düzenleme göre 20 yaşının üzerinde olan tüm araçların vergi borçları da affedilecek.

Türkiye’ de yaklaşık olarak 355 bin kamyon bulunuyor dolayısıyla kamyonet ve çekicileri de dahil ettiğimizde bu rakamın 100 binlerin üzerine çıktığı biliniyor. Bunlara arazi taşıtı ve de otomobilleri de eklediğimiz de yaklaşık olarak 2,1 milyon aracın bu kararı yakından beklediğini görebiliyoruz.

HURDA ARAÇLARIN BORÇLARI TAMAMEN SİLİNİYOR

Yeni düzenlemeye göre 1997 model ya da daha eski olan araçların yasa yürürlüğe girmesiyle birlikte bulunan vergi borçları da 2018 tarihine kadar silinmiş olacak. Bu araçlara ilişkin vergi cezaları belirtilen tarihler arasındaki faizleri silinecek.

Bilindiği üzere hükümet belirli dönemlerde yapılandırmaya gidiyor bu bağlamda ise yeni bir yapılandırma süreci başlatılmış olacak. Bu sayede önceki yapılandırmaya başvuramamış olan kişilere de yeni bir hak tanınmış olacak. Ancak şu an yapılandırmada borcu olanlar ve taksitleri devam edenler bu yapılandırmaya dahil edilmeyecek.

Yapılandırma Kapsamına Alınacaklar

Kanunla, 31 Mart 2017 tarihi dikkate alınarak belirlenen vergiler, gümrük vergileri, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi feri alacaklar yapılandırma kapsamına alınıyor.

Vergi affı yani yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların belirlenen tarihlerde ilgili kurumlara kimlikleriyle birlikte başvurmaları bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.