banner29

Haziran’dan Sonra Zaman Aşımı Kaldırılıyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal Taşra ve merkez teşkilatları için bir genelge gönderdi. Bu genelgede ise şu talimat yer alıyordu.

Haziran’dan Sonra Zaman Aşımı Kaldırılıyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal Taşra ve merkez teşkilatları için bir genelge gönderdi. Bu genelgede ise şu talimat yer alıyordu.

11 Mayıs 2017 Perşembe 14:38
772 Okunma
Haziran’dan Sonra Zaman Aşımı Kaldırılıyor

Maliye bakanlığı uzun süreden bu yana mükellefler için sorun yaratan ve de tereddütlü uygulamalar arasında da yer alan raporlamalarda zaman aşımı konusu üzerinde çalışıyordu. Sonunda çalışmalar meyvesini verdi ve müfettişlerin geç rapor yazarak mükelleflerinde mağdur edilmesinin önüne geçecek olan bir düzenleme konusunda çalışma başlattı. Zaman aşımı süresi bilindiği üzere 5 yıl olarak hesaplanıyordu. Ve de mükelleflerden bu konuda ciddi derece de Maliye Bakanlığına şikayette bulunuyordu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal Taşra ve merkez teşkilatları için bir genelge gönderdi. Bu genelgede ise şu talimat yer alıyordu. “Vergi tarih zamanaşımının son yılında yürütülen vergi incelemelerine ilişkin görevlendirmeler en geç içinde bulunulan yılın Haziran ayı sonuna kadar yapılacak”

AMAÇ DOĞRU TESPİT YAPMAK

Vergi incelemesindeki asıl amacın bu vergi rakamlarının doğru olup olmadığını araştırmak ve tespit neticesinde de karara bağlamak olduğunu biliyoruz. Maliye Bakanı Naci Ağbal ise haziran ayından sonra zaman aşımı olan döneme ilişkin gelen inceleme talepleri hakkında vergi incelemesine ilişkin görevlendirme ve sevk işleminin yapılmayacağı konusunda uyarılarda bulundu. Gönderilen genelge sonrasında aslında bir sıkıntı daha çözümlenmiş oluyor. Bilindiği üzere defter tutmak zorunda olan mükellefler var ve bunlarında 5 yıl boyunca bu defterleri muhafaza ettiği için bu süre sonunda incelemeye başlama tutanağının düzenlenmesine gerek yok.

Çıkarılan bu genelge sonrasında da kayıt sisteminin daha da geliştirilmiş olması nedeniyle evrakların düzenlenmesini sağlayan muhasebeci ve yeminli mali müşavirlere de kolaylık sağlanmış oluyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.