banner29

İngilizce En Pahalı Bu Şehirde Öğreniliyor!

İngilizce dil eğitimi için yurtdışındaki adresler incelendi. Bu incelemenin sonucunda İngilizce’nin en pahalı öğrenildiği şehrin İngiltere olduğu gerçeği tespit edildi.

İngilizce En Pahalı Bu Şehirde Öğreniliyor!

İngilizce dil eğitimi için yurtdışındaki adresler incelendi. Bu incelemenin sonucunda İngilizce’nin en pahalı öğrenildiği şehrin İngiltere olduğu gerçeği tespit edildi.

02 Aralık 2017 Cumartesi 14:26
2836 Okunma
İngilizce En Pahalı Bu Şehirde Öğreniliyor!

İngilizce dil eğitimi için yurtdışındaki adresler incelendi. Bu incelemenin sonucunda İngilizce’nin en pahalı öğrenildiği şehrin İngiltere olduğu gerçeği tespit edildi. İngilizce dil eğitimi için en ucuz adres ise Kanada oldu. İşte dil okullarının fiyatları ve ayrıntıları…

İngilizce Dil Okulları En Pahalı İngiltere’de

Yurtdışında dil eğitimi almak isteyenler için yapılan analiz sonucunda, 3 bin 375 dolar ile İngilizce’nin en pahalı öğrenildiği şehir İngiltere oldu. Yurtdışı eğitim fuarları düzenlemesiyle tanınan Akare’nin yaptığı bu maliyet araştırmasında İngilizce dil okullarının fiyatları ile birlikte yaşam ve konaklama masrafları da ele alındı. Dolayısıyla İngiltere’de dil eğitimi için belirlenen ücrete, barınma ve yaşam giderleri de dahil edildiğinde dil okullarının fiyatları aylık 3 bin 375 doları buldu.

Yurtdışında dil eğitimi almak adına yapılan maliyet araştırmasında ikinci sırayı 3 bin dolarla Güney Afrika aldı. Hemen arkasından İrlanda takip etti. Sıralamada dördüncülüğe Malta 2 bin 800 dolar ile yerleşirken, ABD’de 2 bin 750 dolarla Malta’yı takip etti.

İngilizce Dil Okullarının Fiyatları

Yurtdışında İngilizce Dil Eğitiminin Maliyeti Araştırması’na göre İngiltere’de eğitim ücretlerinin 875 dolardan başladığı görülüyor. Bir öğrencinin konaklama ile yaşam masrafları ise 2.500 dolara mal oluyor.

İrlanda ve Güney Afrika’da ise İngilizce dil okullarının fiyatları en az 850 dolardan başlıyor. Öğrencinin konaklama ile yaşam masrafları için de 2.150 dolar ayırmak gerekiyor.

İngilizce dil eğitimi için Malta’yı tercih edenler kurs ücreti olarak 650 dolar ödemesi gerekiyor. Ayrıca konaklama ve yaşam giderleri için 2.150 doların gözden çıkarılması gerekiyor.

Listenin beşinci sırasında yer alan şehir ABD. Burada minimum fiyatların 750 dolar olarak tespit edildi. Yaşam ve konaklama masrafları ise 2 bin dolar.

İngilizce En Ucuz Hangi Şehirde Öğrenilir?

Yurtdışında dil eğitimi almayı hedefleyen ve İngilizce en ucuz hangi şehirde öğrenilir diyenlere araştırmaya göre Kanada cevabını verebiliriz. Kanada’da totalde yaklaşık olarak 2 bin 70 dolar harcama yapılmaktadır. Bu harcamanın 570 doları eğitime, 1500 doları ise öğrencinin diğer masraflarına ait. Söz konusu fiyatlandırmalara rağmen dünyada İngilizce dil eğitimi için en çok öğrenci alan ülkelerin ABD ve İngiltere olduğu belirtiliyor.

Araştırmanın sonunda yayınlanan raporda ise fiyatlandırmanın aylık olduğu ve ABD doları bazında hesaplandığı vurgulanıyor. Yurtdışında dil eğitimi almak isteyenlerin bunu göz önünde bulundurması gerekiyor. Çünkü yükselen dolar kuru, okulların yıllık belirledikleri ücretleri ve konaklama, yeme-içme gibi gereksinimlerin harcamalarını etkileyecektir…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.