banner29

Sıfır Otomobillere Zam Geliyor

Sıfır otomobil alacaklara kötü haber geliyor. 2017 yılına girmemize sayılı günler kala ÖTV zammının da eklenmesiyle birlikte otomobil fiyatlarında yaklaşık olarak % 5-15 arasında bir fiyat artışı gerçekleşmişti.

Sıfır Otomobillere Zam Geliyor

Sıfır otomobil alacaklara kötü haber geliyor. 2017 yılına girmemize sayılı günler kala ÖTV zammının da eklenmesiyle birlikte otomobil fiyatlarında yaklaşık olarak % 5-15 arasında bir fiyat artışı gerçekleşmişti.

29 Mart 2017 Çarşamba 14:15
796 Okunma
Sıfır Otomobillere Zam Geliyor

Sıfır otomobil alacaklara kötü haber geliyor. 2017 yılına girmemize sayılı günler kala ÖTV zammının da eklenmesiyle birlikte otomobil fiyatlarında yaklaşık olarak % 5-15 arasında bir fiyat artışı gerçekleşmişti. Dolayısıyla şimdi gündem de sıfır otomobillere uygulanacak olan kur farkı var. Bu kur farkı nedeniyle araçlarda zamlı fiyatların olacağı açıklandı.

Açıklamayı ise Borusan Manheim Genel Müdürü H. Zafer Terzioğlu, yaptı. Zafer Terzioğlu otomobil yetkili satıcılarının ve de distribütörlerin aynı zamanda kar marjlarının da daralmış olduğunu belirterek 2016 yılı sıfır araçlarında sona gelindiğini dolayısıyla 2017 model araçlarında da % 20 oranında bir kur farkı zammı uygulanacağını söyledi.

Durum karşısında ise Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) yaşanan kur farkının ÖTV zammı ile bir araya geldiğinde 2017 model araç satışlarında ciddi anlamda bir daralma yaşanabileceğini açıkladı. 2016 yılında hafif ticari ve sıfır otomobillerde 1 milyon üzerinde bir satış gerçekleşmişti zamlara istinaden de bu satışların 2017 yılında yaklaşık olarak 850 binde kalması bekleniyor.

2017’de ikinci el satışları artacak

Belirttiğimiz üzere sıfır araçlardaki bu artış beraberinde ikinci el piyasasını da ciddi anlamda hareketlendirecek. Dolayısıyla 2011-2012 model bir aracınız varsa satıp model yükseltmenin de tam vakti. Kısacası 2017 ikinci el satışlarında artış anlamını taşıyacak.

Sıfır otomobillerdeki bu zam artışı dolayısıyla ikinci elin canlanması buradaki 2016 yılı 5,8 milyon satışında 2017’de 6,5 milyona çıkması bekleniyor. Burada bankalara ise büyük bir görev düşüyor aslında kredi faizleri belli bir dengede sabitlenirse o zaman bu satış rakamlarının da daha yukarıya çıkması söz konusu olabilecek. Hükümet bu konu üzerinde ciddi bir eğilim gösterirse 2017 yılı ikinci el pazarı için kaldığı yerden yeniden canlanma anlamına gelecek.

Son Güncelleme: 29.03.2017 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.