banner29

Tamamına Kredili Ev Satın Alma

Tamamına kredili ev denilen bu söylemde anlatılmak istenilene değinecek olunursa eğer, konut kredilerinde belli başlı yasaların varlığı söz konusu olmaktadır

Tamamına Kredili Ev Satın Alma

Tamamına kredili ev denilen bu söylemde anlatılmak istenilene değinecek olunursa eğer, konut kredilerinde belli başlı yasaların varlığı söz konusu olmaktadır

14 Şubat 2017 Salı 14:46
1378 Okunma
Tamamına Kredili Ev Satın Alma

Tamamına kredili ev denilen bu söylemde anlatılmak istenilene değinecek olunursa eğer, konut kredilerinde belli başlı yasaların varlığı söz konusu olmaktadır. Ve bu yasanın yakın zamanda değişiklik göstermesi ile birlikte akla tamamına kredinin verilip verilemeyeceğidir. Tabi böyle bir durumun söz konusu olup olmadığını çeşitli araştırmalar doğrultusunda anlayabilmek mümkündür.

Konut kredisi hakkında bilinen bir durum vardır ki; satın alınacak olan evin değerinin tespitinin yapılabilmesi için ekspertiz, kredi başvurusunun yapılması ile birlikte satın alınacak olan evi değerini ölçmeye gitmektedir. Ve verilecek olan kredi miktarının bu ev için uygun olup olmadığını inceler. Ve ekspertizin satın alınacak olan eve biçtiği değer üzerinden %75 oranında bir değerde kredi kullanmak mümkün olmaktadır. Konut kredisi, bireysel kredi olmasının yanı sıra oldukça talep edilen bir kredidir. Çünkü insanlar oturdukları evin kendisine ait olmasını istemekle birlikte, kiraya vereceği miktarı aylık olarak bankaya ödeyerek ev sahibi olmayı daha karlı bulmaktadırlar. Böylelikle de konut kredisine başvurulan talep gün geçtikçe artmaktadır.

Konut Kredisi Evin Değerinin Tamamını Karşılar mı?

Ev sahibi olmak için, belirli bir miktarda özellikle evin değerinin %25 kadar bir değerde nakdinizin olması oldukça önemli bir konudur. Hem bu sizi rahatlatacaktır hem de kredi kullanımınızda önemli rol oynayacaktır. Peki, ya peşinatı bulunmamasına rağmen ev sahibi olmak isteyen kişilere özel olarak konur kredisini tamamını karşılayan bir banka mevcut mudur? Bu soru birçok kişinin aklında bulunan bir soru olması araştırmaları da beraberinde getirmektedir.

Konut kredisini talep etmiş olduğunuz banka siz aynı zamanda ihtiyaç kredisini vermeyebilir. Fakat burada farklı bir yöntem uygulayabilirsiniz. Farklı bir bankadan da ihtiyaç kredisi talebinde bulunup, eksik kalan kısmı tamamlayabilirsiniz. Tabi burada en önemli nokta ise, aylık taksit tutarlarını ödeyebilme durumunuzdur. Bunu da kendi geliri seviyenize uygun bir şekilde ayarlamanız mümkün olmaktadır.

Başka bir yöntem ise, başka birisi adına konut kredisi kullanacağınız bankadan ihtiyaç kredisi talebinde bulunulmasıdır. Tabi bunun için bu krediyi kullanacak kişinin bu durumu kabul etmesi gerekmektedir. Oldukça riskli bir durumdur çünkü herhangi bir olumsuz etken ile birlikte taksitlerin ödenmemesi durumunda, kredi çeken kişinin kötü sonuçlarla karşılaşması olağandır.

Eğer başka bir eviniz var ise, yeni alacağınız konut için o evi ipotek olarak göstermeniz ile birlikte kredinizin tamamını kullanabilirsiniz. Fakat bu türde bir işlemin bütün bankalar tarafından gerçekleştirilmediğini bilirsek eğer, belirli bir araştırma sonucunda böyle bir işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Belirli bir şekilde avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

Bakıldığında, birçok banka kredinin tamamını karşılamamaktadır. Bunun için yukarıda belirtilmiş olan eylemlerin yapılması ile birlikte gerçekleşebilmektedir. Tabi en önemli noktalardan bir tanesi ise; konut kredisi oldukça uzun vadeli ve yüklü bir miktarda olması sebebiyle her türlü ayrıntıların düşünülmesi gerekmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.