banner29
İstanbul 20°
parçalı az bulutlu
BİST
9.916
ALTIN
2.443,04
DOLAR
32,47
STERLİN
40,62
EURO
34,81

Yabancı Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Eğitim hayatının her döneminde yabancı dil eğitimi alınmasına rağmen çoğu kişi için yabancı dil öğrenmek hala büyük bir dert olmuş durumda

Yabancı Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Eğitim hayatının her döneminde yabancı dil eğitimi alınmasına rağmen çoğu kişi için yabancı dil öğrenmek hala büyük bir dert olmuş durumda

02 Aralık 2017 Cumartesi 14:50
2732 Okunma
Yabancı Dil Öğrenmenin Püf Noktaları

Eğitim hayatının her döneminde yabancı dil eğitimi alınmasına rağmen çoğu kişi için yabancı dil öğrenmek hala büyük bir dert olmuş durumda. Her okulda eğitimi verilen İngilizce dersinin yanında, okuldan okula değişebilen Almanca, Fransızca gibi başka yabancı dil dersleri de mevcut.

Yabancı dil öğrenmek için önemli sebeplerden biri küreselleşen dünyaya ayak uydurma ihtiyacıdır. Özellikle tüm dünya ile iletişim kurmak artık internet sayesinde inanılmaz kolay! Haliyle bu iletişimi sağlayabilmek için yabancı dil öğrenme ihtiyacı ortaya çıkıyor. Dil öğrenmedeki bir diğer önemli sebep ise iş bulmak. Küreselleşen dünyaya şirketler ve kurumlar da ayak uydurmuş durumda ve işverenler işe alımlarda en az bir yabancı dili etkin şekilde konuşabilen, yazabilen ve okuyabilen çalışan seçmeye dikkat ediyorlar.

Peki, yabancı dil öğrenmek için neler yapılmalı? Yabancı dil öğrenme yöntemleri nelerdir?

Yanlış Yapmaktan Korkmayın

Yabancı dili konuşurken yanlış konuşmaktan korkmayın. Bu zamana kadar verilen eğitimler gramer ağırlıklı olduğu için konuşmadan önce doğru cümleyi kurmak öğretildi. Bu nedenle yabancı dil konuşmak isteyen kişide, hata yapmamaya koşullanma durumu ortaya çıkıyor.

Bir Amaç Belirleyin

Her şeyde olduğu gibi yabancı dil öğrenmek için de bir amacınız olsun. Geleceğe yönelik bir amaç belirlemek daha fazla motivasyon sağlayacaktır. Amacınıza ilerlerken kendinizi, çevresel nedenlerden dolayı amacınızdan soğutmamanız da önemli bir nokta. Yabancı dil öğrenmeyi, kedinize çok yüklenerek eziyet haline getirmeyin. Bir gün içinde öğrendiğiniz bir kelime bile sizin için kardır.

Dil Öğrenmeyi Eğlenceli Hale Getirin

Yabancı dil öğrenirken kelimeleri veya kalıpları öğrenmede zorluk çekiyorsanız, onları kendinize göre kodlayabilirsiniz. Kendiniz ürettiğiniz için öğrenemediğiniz kelime veya kalıplar daha çok aklınızda kalacaktır.

Yabancı Filmler ve Şarkılardan Yararlanın

Yabancı dil öğrenme yöntemleri arasında yabancı filmler izlemeyi ve yabancı şarkılar dinlemeyi de gösterebiliriz. Sevdiğiniz yabancı filmleri veya dizileri alt yazılı olarak izlemek size pratik imkânı sağlayacaktır. İlk olarak alt yazılı halini izlediğiniz filmleri, ikinci olarak da tamamen orijinal diliyle izlemeniz, bir öncekinden aşina olduğunuz filmin orijinal halini daha kolay anlamanızı sağlayacaktır. Ayrıca öğrenilen dilde şarkı dinlemek, internet üzerinden o şarkının sözlerine bakmak ve sözlerini ezberlemekte faydalı bir yöntemdir.

İngilizce Öğrenme Teknikleri

Günümüzde İngilizceyi dünya dili olarak adlandırmak mümkündür. Ülkeler birbirleri ile iletişime geçerken dahi İngilizceyi kullanmaktalar. Bu nedenle yabancı dil olarak İngilizce öğrenmek, size çoğu konuda artı sağlayacaktır.

İngilizce öğrenme teknikleri arasında ilk olarak sosyal medyanın gücünü gösterebiliriz. Sosyal medyada İngilizce sayfaları takip ederek ve oradaki paylaşımları okuyarak dilinizi geliştirebilirsiniz. Kullandığınız elektronik cihazların dilini İngilizce yapmanız da faydalı olacaktır.

Yabancı dil öğrenme tekniklerinden bir diğeri de yabancı arkadaşlar edinmektir. İmkânınız varsa yurt dışına giderek, eğer imkânınız yoksa sosyal medyadan yabancı arkadaşlar edinerek pratik yapabilirsiniz. Ayrıca bu konuda hizmet veren birçok mobil uygulama mevcut. Yeni arkadaşlar edinmek için bu uygulamalardan da yararlanabilirsiniz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.