banner29

ABD Suriye’yi füzelerle vurdu

ABD Süreye üstlerine ait Şinsar ve El Şayrat hava üstlerini savaş gemilerinden fırlattığı füzelerle vurdu. ABD hava hareketinde 59 Tomahawk füzesi kullandı.

ABD Suriye’yi füzelerle vurdu

ABD Süreye üstlerine ait Şinsar ve El Şayrat hava üstlerini savaş gemilerinden fırlattığı füzelerle vurdu. ABD hava hareketinde 59 Tomahawk füzesi kullandı.

07 Nisan 2017 Cuma 15:36
2024 Okunma
ABD Suriye’yi füzelerle vurdu

ABD Süreye üstlerine ait Şinsar ve El Şayrat hava üstlerini savaş gemilerinden fırlattığı füzelerle vurdu.

ABD Başkanı Suriye rejiminin idlip’e yönelik yaptığı kimyasal silah kullanımı sonrası “Bu durum kırmızı çizgilerin aşılmasının ötesinde bir durum. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değil” diye açıklama yapmış ve yapılan bu açıklamanın ardından 48 Saat geçmeden ABD tarafından harekete geçilerek Suriye hava üstleri füzelerle imha edildi.

Türkiye hareketi olumlu buluyor

Dışişlerinden yapılan açıklamaya göre ABD suriye’ye yönelik yaptığı hareket öncesi Türkiye’yi bilgilendirdi. Türkiye suriye’ye yönelik hav saldırısını olumlu bulurken Rusya ve İran’dan saldırıya ilişkin kınama mesajları verildi.

ABD Tomahawk füzeleriyle vurdu

Akıllı füze olarak tanımlanan Tomahawk füzeleri saate 880 KM hıza ulaşabiliyor ve hava şartları ne olursa olsun hedefine tam isabet ediyor. ABD ordusu bu füzeleri daha öncede kullanmıştı.

Türkiye’ye yeni göç dalgası tehlikesi

Sınır bölgesinde tedirgin bekleyiş var. ABD nin hava hareketi sonrası harekete yönelik olumlu açıklamalar yapılırken, Bakan Çavuşoğlu, hareket sonrası Suriye’den Türkiye’ye yeni göç dalgaları olabileceği uyarısında bulundu.

Hava hareketi kimyasal silah saldırısı yapılan üstlere yapıldı.

ABD ordusu İdlip’e kimyasal silah saldırısının yapıldığı Şinsar ve El Şayrat üstlerini vurarak kimyasal silah kullanımına toleranslarının olmadığını gösterdi. Reuters Suriye üstlerine ait olan ve hareket sonrası en net çekilmiş fotoğrafı servis etti. Servis edilen fotoğrafta üstteki hasar net bir şekilde belli oluyor.

Suriye Üstün Boşaldığını İddia Etti

ABD nin rejime ait üstleri vurması sonrası Esad rejimi vurulan üstlerin hareketin çok öncesinde boşaltıldığını iddia etti. Rusya kanadından yapılan açıklamada ise Suriye hava savunma sisteminin güçlendirilmesi için harekete geçildiği belirtilerek, ABD nin yaptığı füze hareketinde 59 füzenin kullanıldığı ifade edilip, bunların sadece 23 tanesinin hedefine isabet ettiğini belirtip geri kalan 36 füzenin ise nereye düştüğünün belirlenemediği iddiasında bulunuldu.

Son Güncelleme: 07.04.2017 15:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.