banner29

Aile Bakanı Engelli Bakımında Gelinen Noktayı Açıkladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Fethiye’de yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezinin açılış töreninde konuştu.

Aile Bakanı Engelli Bakımında Gelinen Noktayı Açıkladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Fethiye’de yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezinin açılış töreninde konuştu.

24 Mart 2017 Cuma 15:20
1361 Okunma
Aile Bakanı Engelli Bakımında Gelinen Noktayı Açıkladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Fethiye’de yapımı tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezinin açılış töreninde bir konuşma yaparak engelli bakımında eski Türkiye yeni Türkiye karşılaştırması yaptı.

Bakan Kaya açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi.

Ak parti olarak 15 yıllık süreç içerisinde engelli bireylerin yaşam standartını yükseltmek, onların yaşam kalitesi artırmak adına geçe gündüz çalıştıklarını belirtti.

Türkiye’nin çoğu ilinde açılan Engelsiz Yaşam Merkezleri sosyal devlet olmanın bir gereği olarak çoğu ilimizde açılmış engelli ve engelli Aileleri tarafından büyük ilgiyle karşılanmıştır diyen Bakan Kaya sözlerine şöyle devam etti.

Engelsiz yaşam merkezlerinde engelli bireylerin rehabilitasyon ve bakım çalışmaları yapılmaktadır. Engelli bireylerin el becerilerin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Ülke genelinde açılan engelsiz yaşam merkezlerinin sayısının bugün itibariyle 32 ye çıktığını belirten Kaya, halen inşaat halinde olan ve yapımı kısa sürede tamamlanacak 13 engelsiz yaşam merkezinin de olduğunu belirterek, bunların tamamlanmasıyla birlikte engelsiz merkezlerin sayılarının toplamda 45 olacağını belirtti.

Engelliye Göre Bakım Modeli

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, her engellinin kendine özgü engel durumu olduğunu belirterek paket bir bakım modeli yerine engelli kişinin engel durumuna göre bakım modeli geliştirdiklerini belirtti. Eskiden merkezlerde 45 Engelliye bir bakım elemanı düşmekteyken bugün bu sayı 6 engelliye bir bakım elemanı şeklinde değişmiştir diye açıkladı.

“Asıl engel insanların kafalarında ördükleri duvarlar"

Aile bakanı, engelli bireylere hizmetin temelinde, gönüllülük, fedakarlık, sevgi ve özverinin olmasını gerektiğini belirtip bunların olmaması halinde hizmetin amacına ulaşamayacağını belirtti.

Engellilerin ve engelli Ailelerinin her daim yanında olduklarını belirten Kaya Gerek Hükümet gereksede Aile Bakanlığı olarak her türlü imkanı engelliler için seferber ettiklerini belirten kaya Evde Bakım Maaşıyla ilgilide şu açıklamalarda bulundu;

Kamu oyunda “evde bakım maaşı” diye bilinen ve Ailesinde bakıma muhtaç engelli bireyi olan Ailelere her ay ödenen evde bakım maaşı alan kişilerin sayısı 482 bine ulaşmıştır. Devlet millet el ele engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlıyız. Engellilik olgusu asla bir kusur değildir. Asıl engel insanların zihinlerine ördükleri engeldir. Bizler aşılması imkansız olarak tüm engelleri aşmak için varız.

Bakan kaya yaptığı konuşma sonrası açılışını yaptığını Engelsiz Yaşam Merkezini gezip yerinde inceleme yaparak yetkililerden merkeze ilişkin detaylı bilgi aldı…

Son Güncelleme: 24.03.2017 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.