Engelliler ÖTV indirimli araç alımına getirilen yasağa tepkili

Engelli dernekleri, STK’lar, sosyal medya üzerinden bizzat engelliler Maliye Bakanlığı tarafından ÖTV indirimli araç alımına getirilen kısıtlamaya tepkilerini dile getiriyor.

Engelli dernekleri, STK’lar, sosyal medya üzerinden bizzat engelliler Maliye Bakanlığı tarafından ÖTV indirimli araç alımına getirilen kısıtlamaya tepkilerini dile getiriyor.

ÖTV İNDİRİMİYLE İLGİLİ NE OLMUŞTU?

Daha önce 2 gazete yazarının engelli yurttaşlara sağlanan ÖTV indirimli araç alımının suiistimal edildiğini dile getirerek bu indirimin kısıtlanması gerektiğini köşelerinde yazmıştı. Engelli yurttaşlar ve duyarlı vatandaşlar her iki köşe yazarına aşırı derecede tepki gösterince her iki gazetecide sözleri için kamuoyundan özür dilemişti. Tüm yaşananlardan sonra engelli yurttaşlara bir şokta Maliye Bakanlığından geldi. Savunma sanayine kaynak aktarma gerekçe gösterilerek birçok vergide artışa gidilerken “engelli araç alımında da vergisiz fiyatı 70 bin TL yi geçen araçların artık alınamayacağı hükmü torba yasaya eklenmiş” oldu. Söz konusu yasada ise her iki gazetecinin öne sürdüğü “suiistimal” durumu gerekçe gösterildi.

ENGELLİLER ALDIKLARI ARAÇLARI TAMAMEN VERGİSİZ ALMIYOR!

Bilindiği üzere engelli araç alımında ÖTV ve MTV indirimi uygulanıyor. Ancak %18 olan KDV indirimi uygulanmıyor. Yani engelli bireyler aldıkları araçlar için zaten %18 vergi ödemekteler. Kaldı ki ilgili yasada getirilen kısıtlamada öne sürülen suiistimal yaşanıyorsa devletin görevi var olan suiistimali önlemek dururken engelli vatandaşların eli ayağı olan otomobillerine kısıtlama getirilmesi anlaşılması ve kabul edilmesi mümkün olmayan bir durumdur.

KAMPANYALARIN MUHATABI CUMHURBAŞKANI VE MALİYE BAKANLIĞINI

Dünyaca ünlü online kampanya sitesi Change.org üzerinden başlatılan kampanyalarda Cumhurbaşkanlığı ve Maliye Bakanlığına yapılan düzenlemenin geri çekilmesi için kampanyalar başlatılırken, çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da sosyal medya hesapları üzerinde yapılması düşünülen değişikliği sert bir dille eleştiren mesajlar paylaşıyor.

İLGİLİ HABERLER İÇİN BAKINIZ

Engelli araç alımına Maliye Bakanlığından kısıtlama getiriliyor

Ergün Yıldırım Engellilere sağlanan ÖTV indirimine karşı çıktı
 

Haberler