banner29

Google Sıralama Garantili SEO Uyumlu Makale Yazımı

SEO Uyumlu makale yazarak Google’de sıralama almanın ipuçlarının verildiği sıralama garantili makale yazım tekniklerinin detayı haberimizde.

Google Sıralama Garantili SEO Uyumlu Makale Yazımı

SEO Uyumlu makale yazarak Google’de sıralama almanın ipuçlarının verildiği sıralama garantili makale yazım tekniklerinin detayı haberimizde.

29 Ocak 2022 Cumartesi 15:27
1414 Okunma
Google Sıralama Garantili SEO Uyumlu Makale Yazımı

İnternet kullanımın artışı ile çoğu sektör internet sitesi kurdurup hedefledikleri kelimelerde Google’de sıralama almak için caba sarf etmektedir. Öyle ki yılların haber siteleri, yerleşik ticaret yapan firmalar e-ticaret siteleri kurup ticareti internet ortamına taşımak zorunda kaldılar. Tamda bu noktada Google üzerinde sıralama almak için müthiş bir rekabet ortamı oluştu. Dünyada milyonlarca internet sitesi arasından sıyrılıp Google ilk sayfada olmazsanız bu alanda ekmek yiyemezsiniz.

Bu noktada en büyük görev içerik üreticilerine girmekte. Bir haber siteniz, blog ya da e-ticaret siteniz. Hangisi olursa olsun sitenizdeki içerikler (yazılı metinler, görseller ve videolar) rakiplerinizden kalitesizce geçmiş olsun. Bu noktada Google’nin internet sitelerini nasıl sıraladığını bilmezseniz maça 1-0 yenik başlarsınız. Gelin hep birlikte bu sıralama faktörlerinin neler olduğunu hep birlikte inceleyelim.

google sıralama faktörleri

Google Sıralama Faktörleri Nedir?

Google çalışanları ve SEO uzmanları Google’nin 200’den fazla sıralama faktörü olduğunu bu 200 faktörün her birinin önem sırasına değişmekle birlikte internet sitelerinin sıralamalarında etkili olduğunu belirtmektedir. Bu 200 sıralama faktörü zaman içerisinde Google’nin yaptığı güncellemelerle yıl içerisinde defalarca değişmektedir. Bu değişim daha çok temel faktörler yerine daha çok yan faktörlere dayalı güncellemeler olmaktadır.

Bir örnekle açıklamak gerekirse bu 200 sıralama faktörü içerisinde dünde bugün de en önemli olan şey içeriğin kalitesi. Bu faktör hiç değişmedi. SEO uzmanları buna “içerik kraldır” diyerek bunun önemini sürekli belirtmektedirler. Altın kural kaliteli içerik. Bununla birlikte diğer sıralama faktörlerini aşağıdaki şekilde sıralayabiliriz

  • Kullanıcı dostu içerik
  • Domain yaşı
  • Mobil uyumlu hızlı bir site
  • Domain otoritesi
  • Sitenize gelen dış bağlantılar
  • Sitenizden başka sitelere giden dış bağlantılar

SEO Uyumlu Makale Yazımı Nasıl Olmalı

seo uyumlu makale

SEO uyumlu makale yazımı için aslında Google bize ipuçları veriyor. Google’ye bir kelime veya kelime öbeği yazdığınızda çıkan sonuçlarda “kullanıcılar bunları da sordu” ve sayfanın en alt kısmında “ilgili aramalar” bölümü çıkmakta. Size düşen tek şey, yazı TİTLE (başlık) ve alt başlıklarda kullanıcılar bunları da sordu ve ilgili aramalarda çıkan kelime öbeklerini geçirmek.

Başlıklarda tıklama oranını yükseltmek için hareketi geçirici mesaj kullanın. Örnek başlık: “SEO Uyumlu Makale Yazımı Nasıl Olmalı?” Harekete geçirici örnek başlık: “10 Harika SEO Uyumlu Makale Yazımı Tekniği”

Anahtar kelimenizin başına veya sonuna mutlaka kullanıcıda merak uyandıran ilgi çeken kelimeler ekleyin. Bu tıklanma oranınızı artırarak yazınızın Google’de daha üst sırada çıkmasına neden olacaktır. Yazı başlığı ve description’da mutlaka anahtar kelimenizi geçirin.

OKUNABİLİRLİĞİ ARTIRIN

Yazınızın giriş cümlesi sizin vurucu gücünüzdür. Unutmayın, ilk kelime ikinci kelimeyi, ikinci kelime üçüncü kelimeyi okutturur. İçerikleriniz salt metinden ibaret olmasın. Kullanıcını dikkatini çeken görsel ve inografiler kullanın. Kullandığınız resimlere mutlaka alt etiket girin. H1, H2, H3 Etiketlerini uygun hiyerarşiye göre sıralayın. Yazı başlığınız H1 ise bir alt başlık H2 onun bir altı H3 olsun.

ÜCRETLİ SEO ANALİZ ARAÇLARINI KULLANIN

Yazacağınız makalede bulunan kelime ve kelime öbekleri için ahrefs, semrush gibi ücretli SEO araçlarını kullanarak anahtar kelimenize uygun kelime önerilerini yazınızda geçirin. Ve fakat bunları yaparken yazınızı anahtar kelimeye boğmayın. Bu Google tarafından sıpam olarak algılanır.

DIŞ LİNK VERMEKTEN KORKMAYIN

Türkiye’de dış link vermek öcü olarak algılanır. Oysa yazınızla alakalı otorite sitelere vereceğiniz dış link vermek dış link almak kadar etkilidir. Elbette bunu yaparken rakip sitelerinize link vermeyecekseniz. Örneğin yazınızla alakalı bir wikipedia sayfasına dış link vermek size büyük artılar kazandıracaktır.

YAZINIZI SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA PAYLAŞIN

İnsanlar neredeyse sizde orada olun. Yazınızı yazdınız sitenize paylaştınız. Ancak bu yazı için tek trafik alacağınız yer Google ve diğer arama motorları değil. Facebook, twitter gibi platformlarda yazı linkinizi paylaşarak bu mecralardan da trafik almaya çalışın. Sosyal medya platformlarından alacağınız ziyaretçi Google için mükemmel bir sinyal olacaktır.

Kaynak: https://halilyilmaz.net/seo-uyumlu-makale/

Son Güncelleme: 27.04.2022 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.