banner29

2022 Hangi Coinlere Yatırım Yapılmalı?

2022 Yılında hangi kripto para alınmalı, hangi coinler karlı yatırım aracıdır, bitcoin, ethereum, dogecoin. Hepsini masaya yatırdık.

2022 Hangi Coinlere Yatırım Yapılmalı?

2022 Yılında hangi kripto para alınmalı, hangi coinler karlı yatırım aracıdır, bitcoin, ethereum, dogecoin. Hepsini masaya yatırdık.

28 Şubat 2022 Pazartesi 12:50
7599 Okunma
2022 Hangi Coinlere Yatırım Yapılmalı?

Kripto paralar yatırımcılar için kazandıran bir yatırım alternatifi olarak gündemde kalmaya devam ediyor. Volantilite olarak her ne kadar değişkenlik gösterse de iyi bir araştırma sonrası doğru coine yapılan yatırımlar yüz güldürüyor.

En çok merak edilen konulardan biri olan hangi coinlere yatırım yapılmalı konusunu sizler için detaylı bir şekilde araştırdık.

2022 Hangi kripto para alınmalı?

Kripto para piyasasına baktığımızda 3 dijital para biriminin öne çıktığını görüyoruz. Bunlar; Bitcoin (CRYPTO:BTC), Dogecoin (CRYPTO:DOGE) ve Ethereum (CRYPTO:ETH) dur. Her bir kripto para birimi birbirinden farklı olup dijital paralara yatırım yaparken karar vermek zordur. Diğer yatırım çeşitlerinde olduğu gibi dijital paraya yapılan yatırımların da avantaj ve dezavantajları bulunur. Burada temel faktörü yatırımcı profilidir. Seçilecek kripto para yatırımcı profiline bağlıdır.

Bitcoin

Bitcoin geleceği

Kripto piyasasında lider para birimi olan bitcoin son aylarda ciddi bir durgunluk yaşıyor. Durgunluktan endişelenen yatırımcılar para piyasasını takip eden uzmanların kripto para tavsiyeleri ve yorumlarını yakından takip ediyor. En çok bilinen ve en itibarlı kripto para birimi olan bitcoin, güvenli kelimesini diğer para birimlerinden çok daha fazla hak ediyor. Kripto paraların sahip olduğu riskler düşünüldüğünde, bitcoinin rakiplerine göre bazı avantajları ön plana çıkıyor.

Kripto paraların ödeme şekli olarak kabul edildiği kurum ve tacirlerin sayısı bitcoinde diğer para birimlerine göre daha fazladır. Çok daha yaygın kullanılan ve benimsenen bitcoinin uzun vadede daha başarılı bir yol izleyeceği öngörülmektedir. Bir diğer adı “dijital altın” olup sınırlı sayıda üretilmekte, üretim kıtlığı nedeni ile değerinin gelecekte çok daha artacağı ve bu artışı sürdürebileceği uzmanlar tarafından dile getirilmektedir.

En çok bilinen kripto para birimi olan bitcoin, kripto para piyasasında en yüksek işlem hacmine sahiptir. Rusya ve Ukrayna anlaşmazlığı nedeni ile %6’lık bir gerileme yaşayan bitcoinin çökme riskinin düşük olduğu bilinen bir gerçektir. Basit, güvenilir ve anonim olması en önemli avantajlarındandır.

Ethereum

Ethereum

Bitcoinden sonra en popüler ve en çok bilinen kripto para birimidir. Bir çeşit blok zinciri teknolojisi olup bir coin çeşididir. Bitcoinde olduğu gibi coin satın alanlar Ether’e yatırım yapıyor. Ethereum’da doğrudan yatırım yapılıyor. Ether satın alınıyor ve böylece bu blok zincirini kullanan firmalara yatırım yapılıyor. Sadece bir kripto para birimi olmayan Ethereum farklı uygulamalara sahiptir. Ethereum büyüdüğü takdirde Ethereum blok zincirini kullanan şirketler de büyüyüp gelişecek.

NFT’ler sanal oyunlardan dijital mülklere kadar birçok dijital varlığı temsil etmektedir. Blockchain teknolojisi, farklı iş alanlarında adeta devrim yaratacak potansiyele sahiptir. Ethereum, bu blockchain alanında en popüler ve en büyük oyunculardan kabul edilmektedir.

Destekçilerin ve uzmanların gözünde büyük potansiyele sahip olan Ethereum, aynı geçmişi olan Bitcoine göre daha riskli kabul edilse de, bu riskin yüksek getiri potansiyeli olduğu da bilinen bir gerçektir.

Dogecoin

Dogecoin

Bitcoin ve Ethereum’dan sonra kripto para piyasasına hızlı bir giriş yapan Dogecoin, 13 Nisan 2021’de %20 değer kazanmış ve bu gösterdiği ciddi yükselişle dikkatleri üzerine çekmiştir. Küçük bir piyasa değeri olan Dogecoin, piyasa değeri büyük kripto paralara göre daha hızlı büyüyerek artan ticaret hacmi ile de güven kazanmıştır.

Arz ve talebin fazla olduğu bir kripto para olarak Dogecoin’e olan talep giderek artmaktadır. Sanal paranın büyük bir bölümü sadece bir grubun elinde olup toplam arzın %28’inin tek kişinin elinde olduğu The Wall Street Journal tarafından 17 Şubat’ta haber haline getirilmiştir.

2013 yılının son ayında ortaya çıkan Dogecoin’de geleneksel bankacılık işlem ücretleri yoktur. DOGE transferleri Litecoin kripto para birimi blockchain ağı üzerinden yapılmaktadır. İlk kullanılmaya başladığı dönemlerde her blok madenciliğinde rastgele ödüller verilmekte iken, sonraki dönemlerde ödüller statik hale getirilmiştir.

Bitcoin karmaşıklığından uzak dost canlısı bir kripto para olarak kullanıcı erişimi çok daha kolaydır. Türk Lirası ile kolay bir şekilde Dogecoin alınabilir.

Uzun vadede hangi coin alınmalı?

Uzun vadede yatırım önerileri arasında yer alan coinler şunlardır;

  • Cardano (ADA)
  • WazirX (WRX)
  • Chainlink (LINK)
  • Solana (SOL)
  • Chiliz (CHZ)
  • Stellar Lumens (XLM)
  • Monero (XMR)

Cardano (ADA) sıfır ücretlendirme politikası ile cazip bir durumda olup bu özelliği ile kısa sürede yükselişe geçmiştir. Hindistan’da hizmet sunan WazirX (WRX), milyonlarca kişinin bulunduğu bir pazarda gelecek vaat ediyor. Hisse senedi odaklı olan ve bu rotada geliştirilen Chainlink (LINK) bu farklı özelliği ile avantajlı coinler arasında yer alıyor. Piyasanın yıldızı yükselen coinlerinden olan Solana (SOL), saniyede 50.000’lik işlem hacmi ve düşük ücret politikası ile dikkat çekiyor. Chiliz (CHZ), taraftar token olarak yaygın bir kullanıma sahiptir. Stellar Lumens (XLM), bitcoin ile korelasyon halinde olup düşük işlem ücretleri ile caziptir. Gizlilik odaklı çalışan Monero (XMR) isebu özelliği ile farklı ve avantajlı bir coindir. Uzun vadede hangi bitcoin alınmalı sorusuna açıklık getiren coinler bunlardır.

2022 Patlayacak altcoinler

2022 yılında yıldızı parlayara popüler hale gelmesi öngörülen altcoinler şunladır;

  • HUH Token (HUH)
  • Solana (SOL)
  • Cardano (ADA)
  • Avalanche (AVAX)
  • Mana Coin
  • Diem Coin
  • Shiba (SHIB)
  • Enjin Coin

Tahmin ve önerileri arasında yer alan altcoinleri içeren listemiz, 3 trilyon doların üzerinde değere sahip kripto piyasasında akıllarda yer edinip kendini sağlamlaştıracak altcoinleri kapsıyor.

En çok hangi coin kazandırır?

En çok hangi coin kazandırır, hangi bitcoin yükselişte soruları sürekli aranan ve merak edilen konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yılda büyük bir büyümeye tanıklık eden kripto para piyasasında zaman-zaman düşüşler görülse de yatırımcının yüzünü güldürmesi beklenen coinler para kazanmak isteyenlerin merceği altında. Yeni başlayanlar ve profesyoneller uyguladıkları stratejilere bağlı olarak ciddi paralar kazanıyor. Eğer hangi bitcoin alınır 2022 aramalarını sizler de yapıyorsanız, bitcoinin hala listede en üst sırada olduğunu biliyorsunuz. Buna ilave olarak DeFi token’larını görüyoruz. DOT, SOL AVAX ve MATIC varlıkları da en iyi kripto paralar arasında yer alıyor.

Son bir yılda en çok kazandıran kripto paralar

Son bir yılda en çok kazandıran kripto paralar yatırımcıların en çok tercih ettiği kripto paralar olup listenin başında Dogecoin yer alıyor. Son bir yılda 19.097 ve son 1 ayda ise % 561,2 gibi rekor bir artışla dikkatleri üzerine çekti. %3,254 artışla Cardano, yılda %3,158 artışla Binace Coin, %1,100 ile Ethereum, % 686,1 ile Bitcoin, %579,8 ile Ripple, %503,5 artışla Litecoin ve % 304,4 artışla Bitcoin Cash son 1 yılda en çok kazandıran kripto paralardır.

Kripto para dünyasında 2021 yılı oldukça hareketli geçti. Bitcoin kendi rekorunu birkaç kez kırarak yatırımcısının yüzü güldürdü. Altcoinlerde de adeta bir ralli yarışı yaşandı. Tarihin en zirve seviyesi ile adından söz ettiren Bitcoin yanında birçok kripto para yatırımcısına kazandırarak yükselişini sürdürdü. Gala (GALA), Axie Infinity (AXS), The Sandbox (SAND), Polygon (MATIC), Terra (LUNA), Fantom (FTM), Solana (SOL), Kadena (KDA), Harmony (ONE) ve Decentraland (MANA) kripto paralar 2021’in en çok kazandıran dijital paralar arasında yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.