banner29

ADA Coin Geleceği – Yorum 2022

Ada coin geleceği özel haberimizde, cardano yorumları, olası 2022 yükseliş senaryolarına yer verilmektedir. İşte haberimizin detayları.

ADA Coin Geleceği – Yorum 2022

Ada coin geleceği özel haberimizde, cardano yorumları, olası 2022 yükseliş senaryolarına yer verilmektedir. İşte haberimizin detayları.

24 Şubat 2022 Perşembe 16:58
3426 Okunma
ADA Coin Geleceği – Yorum 2022

Ada Coin Geleceği ve Yorum konularını inceleyeceğimiz içeriğimizde piyasa değeri itibariyle en değerli sekizinci kripto para olan ADA Coin ile ilgili tüm merak edilen sorulara yanıt vermeye çalışacağız. 0,7 dolardan işlem gören ADA yazının yayınlandığı an itibariyle 24,4 milyar dolarlık yatırım hacmine sahiptir. 2021 yılın ikinci çeyreğinde müthiş performans göstermeyi başaran ADA Coin, 2 Eylül 2021 tarihinde 3,09 dolardan işlem görerek bu başarısını taçlandırdı ve ATH yapmayı başardı. Köklü ve kendini kanıtlamış bir varlık olan ADA Coin düşük birim fiyatı sebebiyle neredeyse tüm kripto para yatırımcılarının sepetlerinde olan bir varlıktır.

ADA Coin Nedir?

ADA Coin Geleceği konusunu incelemeden önce ADA Coin’den bahsetmek gerekirse; sahip olduğu projesi ve vizyonuyla özgün ve diğer dijital varlıklardan ayrılan bir coindir. Bireysel ve Kurumsal anlamda geliştirilen finansal projeleri destekleyebilecek potansiyele sahip olan ADA çok hızlı bir şekilde blok oluşturabildiği için yüksek transfer hızına sahiptir. Transfer hızının yüksek olmasının yanı sıra düşük transfer maliyetine de sahip olmasından dolayı ADA, kripto para ödemelerinde en çok kullanılan ve tercih edilen varlıkların başında gelmektedir.

Kripto para ekosisteminin önemli isimlerinden olan Charles Hoskinson tarafından temelleri atılan Cardano projesinin kurucusu olan Hoskinson aynı zamanda ekosistemde daha önce başlattığı projelerle de saygı duyulan bir isimdir. Hoskinson sadece ADA’nın değil aynı zamanda yine çok başarılı projeler olan Ethereum ve Ethereum Classic gibi dijital varlıklarında kurucuları arasındadır.

Yönetim ekibinin tecrübeli olması, vizyonunun çok geniş bir alana hitap etmesi ve alternatif ödeme aracı olması sebebiyle ADA Coin Geleceği noktasında tüm analistler olumlu düşüncelere sahiptir.

ADA Coin sadece yukarıda saymış olduğumuz sebeplerden dolayı değil, madencilik konusunda da diğer projelerden ayrılan bir varlıktır. Stake sisteminin kullanıldığı ADA’da madencilik bildiğimiz şekilde yapılmamaktadır. Çevre dostu bir teknolojinin kullanıldığı Cardano projesinde ADA’ya sahip olan kullanıcılara ödül verilmekte ve transfer işlemlerinin de onayları bu kullanıcılar tarafından gerçekleştirilmektedir.

ADA Coin Geleceği 2022

ada coin fiyat

ADA Coin Nedir, sorusuna yanıt verdiğimiz bölümde de belirttiğimiz gibi ADA Coin Geleceği olan bir varlıktır. 2017 yılındaki boğa piyasasında hayatımıza girmiş olan ADA Coin takip eden yıllarda (ta ki 2021 yılına kadar) düz bir çizgide fiyatlanmıştır. 2021 yılının başlamasıyla birlikte kendini tüm piyasaya bir kez daha kanıtlamayı başaran ADA Coin ilk yükselişini Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirmiştir.

Mayıs 2021 tarihinden sonra kısa süreli bir düzeltmeye giden ADA Coin yılın son çeyreğinde tekrardan yükselişini sürdürmüş ve 2 Eylül tarihinde 3,09 dolardan işlem görerek ATH’sini yapmayı başarmıştır.

Toplam arz miktarı 45 milyar adet olan ADA’nın dolaşımdaki arz miktarı ise 32 milyar adettir. Arz miktarının yüksek olması sebebiyle de ADA’nın birim fiyatı düşüktür ki ADA ağırlıklı olarak ödeme aracı olarak tercih edildiği için temel politikası da birim fiyatının düşük kalmasıdır. Tabi ki bu politika, ADA Coin’in fiyatı arttığında yönetim ekibi tarafından fiyatının düşürüleceği anlamına da gelmemektedir.

ADA Coin Yorum 2022

ADA Coin Yorum noktasında birçok analistin farklı görüşleri bulunmaktadır. Şunu da belirtmek gerekiyor ki, ADA Coin sabrı olmayan ve kısa vadede kazanç bekleyen kripto para yatırımcıları için iyi bir seçenek değildir. ADA Coin mevcut fiyat istikrarını büyük ölçüde koruyan ve kısa süreli fiyat artışlarının olmadığı bir dijital varlıktır.

2021 yılında Cardano ağında ciddi transfer sorunları ortaya çıktı. Şubat 2022 tarihinde Cardano yeni Network’ünü duyurdu fakat transfer süreleri kısalmasına rağmen piyasayı memnun edebilecek düzeye gelemedi. Eğer 2022 yılı içerisinde yapılan güncellemeler ile birlikte ADA mevcut transfer sorununu çözebilirse bu yıl fiyatını kesinlikle arttıracaktır.

ADA Coin; Binance, Coinbase, KuCoin, Gate ve Huobi gibi neredeyse tüm popüler yabancı kripto para borsalarında listelenen bir varlıktır. Yabancı borsaların yanı sıra, Türk kripto para borsalarında da listelenen ADA bu yüzden günümüzde en kolay erişim sağlanabilen varlıkların başında gelmektedir.

Wallet Investorts analistlerine göre 2022 yılı içerisinde ADA Coin’in 5 dolarlık fiyata ulaşması beklenmektedir. Takip eden yıllarda ise 5,5 dolar ardından da 7 dolarlık seviyelere ulaşabilmesi imkan dahilinde olan ve gerçekçi hedeflerdir.

Cardano Coin Haberleri

Cardano Coin çok fazla basında haberi çıkan bir dijital varlık değildir. Hali hazırda kendini kanıtlamış bir varlık olduğu için ve spekülasyonlardan uzak olduğu için basında çok da fazla haberi çıkmamaktadır. Diğer yandan, Ekonomist’in 2022 dergisinin kapağında Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Cardano (ADA) gibi dijital varlıkların simgeleri yer almaktadır. Dergi hakkında çok fazla komplo teorisi üretilmesi ve sadece dört varlığa dergi kapağında yer verilmesi (ki ADA’nın simgesi net bir şekilde görülebiliyor) 2022 yılı itibariyle bu dört varlığa dikkat edilmesi gerektiğinin de bir göstergesi.

Ada Coin Hangi Ülkenin?

ADA Coin, İsviçre merkezli bir dijital varlıktır. Kripto para projelerinin hangi ülkeden çıktığı ve merkez olarak hangi ülkenin tercih edildiği çok önemlidir. Bu konuyu örnekle anlatmak gerekirse, Çin ve diğer doğu Asya ülkelerinden çıkan dijital varlıklara piyasada ilk başlarda çok fazla güvenilmemektedir. ADA’nın bir Avrupa ülkesinden çıkması ve kurucusunun Ethereum’un eski CEO’su olması, ADA’ya değer katan sebepler arasındadır.

Ada Coin Amacı Nedir?

ADA Coin’in temel amacı başarılı bir ödeme aracı olmaktır. Hali hazırda, hızlı transfer edilebilmesi ve transfer maliyetinin de düşük olması sebebiyle ADA bu noktada mevcut amacına çok iyi şekilde hizmet edebilen bir varlıktır.

Ada Coin kaç adet var?

Ada Coin’in maksimum arz miktarı 45 milyar adettir. Bu adet sayısı uzun süredir korunmakla birlikte dolaşımdaki arz miktarı ise 32 milyardan fazladır.

Cardano Yükselir mi?

Global anlamda kripto varlıklarla ilgili herhangi bir olumlu haber söz konusu değil. Rusya ile Ukrayna arasında başlayan kriz, madencilerin enerji ihtiyacının karşılanamaması, ONS Altının değer kazanması ve büyük ülkelerden kripto paralar ile ilgili gelen olumsuz haberlerden dolayı 2022 yılı sadece Cardano için değil diğer varlıklar içinde iyi başlamadı. Diğer yandan, Bitcoin’in tekrardan değer kazanması ile birlikte bu yükselişi ilk takip edecek coinlerin başında da Cardano olacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.