banner29

Almanya Asgari Ücret 2022

Almanya’daki asgari ücret miktarı, çalışma saatleri ve ev kiraları sizler için hazırladığımız özel haberimizde. İşte detaylar.

Almanya Asgari Ücret 2022

Almanya’daki asgari ücret miktarı, çalışma saatleri ve ev kiraları sizler için hazırladığımız özel haberimizde. İşte detaylar.

25 Mart 2022 Cuma 17:18
1875 Okunma
Almanya Asgari Ücret 2022

Almanya Asgari Ücret 2022 birçok kişi tarafından merak edilen konuların başında gelmektedir. İçeriğimizde bu bilgiyi size ilettikten sonra Almanya’daki yaşam ve çalışma şartları hakkında da bilgi vereceğiz. Almanya Asgari Ücret 2022 yılı itibariyle 1658 Euro’dur. Bir noktaya dikkat çekmekte fayda var çünkü Almanya’da çalışan nüfusun sadece %6’sı asgari ücret ile çalışmakta kalanı ise çok daha yüksek ücretlere çalışmaktadır.

Almanya Ev Kiraları 2022

Son zamanlarda popüler hale gelen sokak röportajlarında Almanya’da yaşayan Türklerin Almanya’daki ev kiralarının çok yüksek olduğunu ifade ettiğini duymuşsunuzdur. Bu bilgi ise büyük oranda yanlıştır çünkü Almanya’da 400 Euro vererek de 1+1 evlerde kalabilirsiniz. Diğer yandan, bu kira bedeli Almanya’nın büyük şehirleri için değil küçük şehirleri için geçerli bir kavramdır.

Almanya Çalışma Saatleri 2022

Birçok Avrupa ülkesine oranla Almanya’da çalışma saati süresi oldukça düşük olmakla birlikte haftalık çalışma saati süresi 34 saattir. Bu veri Türkiye’de 45,6 saat iken Yunanistan’da ise 38,7 saattir. Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında en yüksek çalışma saatine sahip ülkelerin başında gelmektedir.

Geçmiş Yıllardaki Asgari Ücret Verisi

Almanya’da 2019 yılında saatlik ücret 9,19 Euro idi. Diğer yandan yıldan yıla bu veri arttı ve 2022 yılı itibariyle 12 Euro’ya kadar yükseldi. 2021 yılında ise asgari ücret saatlik 10,45 Euro civarındaydı. Almanya’da enflasyon oranı düşük olduğu için yıldan yıla yapılan asgari ücret zammı da oldukça düşük.

Daha Fazla bilgi için bağlantıyı takip edebilirsiniz; https://www.kozba.org/

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.