banner29

Bitcoin nasıl alınır? Detaylı anlatım

Dijital çağın altını Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin satın almak için yapılması gereken işlemlerin detayını ekonomi editörümüz sizler için haberleşleştirdi.

Bitcoin nasıl alınır? Detaylı anlatım

Dijital çağın altını Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin satın almak için yapılması gereken işlemlerin detayını ekonomi editörümüz sizler için haberleşleştirdi.

20 Aralık 2017 Çarşamba 20:36
3857 Okunma
Bitcoin nasıl alınır? Detaylı anlatım

Son günlerde adından sıkça söz ettiren kripto para Bitcoin almanın birden fazla yöntemi vardır. Bunlardan biri elden yüz yüze görüşme yoluyla Bitcoin almak diğeri ise bitcoin borsaları aracılığıyla almaktır.

Yüz yüze görüşme süretiyle BTC satın almak çokta güvenli olmayan bir yöntem olduğundan bizler haberimizde BTC Borsaları aracılığıyla nasıl bitcoin alınacağını anlatacağız.

BORSADAN BİTCOİN ALMAK

Türkiye’de hizmet veren birden fazla bitcoin borsası bulunmaktadır. Bizler yazımızda bu borsalardan en ünlüsü olan BTCTürk borsasından nasıl Bitcoin alacağınızı anlatacağınız.

İlk adım BTCTürk sitesine üye olmak

BTC Türk Bitcoin borsası sitesine giriş yaptığınızda ekranın sağ üst köşesinde “HESAP OLUŞTUR” sekmesine tıklıyorsunuz. Bakınız Resim 1

Hesap oluştur sekmesine tıklayıp ikinci ekrana geçtiğinizde sizden “kimlik onaya isteyecekler” Kimlik onayında Nüfus cüzdanınızın önlü arkalı çekilmiş fotoğrafı, nüfus Çüzdanınızla çekilmiş ve yüzünüzün net bir şekilde görüldüğü bir fotoğraf. Not: Fotoğrafı çekerken size örnek resim gösterilecek. Gösterilecek resimde Nufüs cüzdanınızın hemen altında bir kağıda BTC türk sitesinde bitcoin almak ve satmayı kabul ediyorum mealinde bir yazı yazıp yazının altına imza atmanız istenecek.

Bundan sonra ise yine isminize düzenlenmiş bir fatura göndermeniz gerekiyor. Telefon faturası elektrik faturası kredi kartı ekstresi vb gibi.

Tüm bu belgeleri gönderdiğinizde üyeliğiniz gerçekleşecek ve hesabınız “onaylı hesap” olacaktır.

Tüm bunları yaparken doğru bilgileri vermeye dikkat edin eğer isminizi yanlış yazarsanız ilerde sorun yaşarsınız.

Bundan sonra ise yapacağınız bir başka işlem daha var. Yine BTC Türk e üye olduğunuz isimle açılmış bir banka hesabınızın olması gerekiyor.

Örneğin BTC Türk e Ahmet Hamdi adıyla üye olduysanız aynı adla açılmış bir banka hesabınızın da olması lazım. Eşinizin çocuklarınızın yada başka bir akrabanız adına açılmış banka hesabından BTC türk e bitcoin almak için Türk lirası gönderemezsiniz.

KAÇ LİRALIK BİTCOİN ALMAK LAZIM BİTCOİN ALMADA SINIR VARMI?

İsterseniz Borsada ki hesabınıza 10 TL gönderip 10 TL karşılığında Bitcoin alabilirsiniz. Ancak direk Banka hesabınızdan BTC Türk e TL aktarmanız için minimum Bin TL göndermeniz gerekli. Bunu gönderemiyorsanız PAPARA.COM a üye olarak Papara da bulunan hesabınız aracılığıyla BTC türk e dilediğiniz miktarda TL gönderip Bitcoin alabilirsiniz.

Bakınız resim 2

Not: Papara üye adınız, banka hesap sahibi adı, BTC Türk üye adınız mutlaka aynı olmalı eşleşmelidir.

BTC Türk ve Papara hesaplarınızı oluşturup onaylattıktan sonra BTC Türk Bitcoin Borsası üzerinden dilediğiniz miktarda Bitcoin alabilirsiniz.

Türkiye’de hizmet veren BTC Türk gibi dünyanın başka ünlü bitcoin borsaları da Bitfinex , Bitstamp vb. gibi kimlik onayı istemektedirler.

Şuan için BTC Türk borsasında sadece Bitcoin ve Ethereum alınıp satılabilmekte. Bilindiği gibi dünya üzerinde 200 den fazla dijital para bulunmakta. Eğer diğer alt coinlerden satın almak isterseniz o zaman yukarda adını verdiğimiz yabancı borsalardan birine üye olmanız gerekmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.