banner29

Gelecek Vadeden Coinler 2022

2022 Yılında yükselmesi muhtemel kripto paralar hangileri, gelecek vaat eden coinler hangileridir? Tüm bu soruların cevabı geleceği parlak coinler haberimizde.

Gelecek Vadeden Coinler 2022

2022 Yılında yükselmesi muhtemel kripto paralar hangileri, gelecek vaat eden coinler hangileridir? Tüm bu soruların cevabı geleceği parlak coinler haberimizde.

24 Şubat 2022 Perşembe 12:11
3078 Okunma
Gelecek Vadeden Coinler 2022

Gelecek Vadeden Coinler içeriğimizde içerisinde bulunduğumuz yıl itibariyle kaliteli bir ekip tarafından oluşturulan ve yönetilen aynı zamanda gelecekte değer kazanması muhtemel coinleri sizler için sebepleriyle beraber inceleyeceğiz. Uzun vadeli kripto para yatırımcıları shitcoinlerden ziyade (anlık değer kazanan fakat sonrasında piyasadan yok olan) gelecek vadeden coinlere yatırım yapmaktadır çünkü shitcoinler kısa sürede ciddi kazanç sağlama potansiyeline sahip olsalar da riskli varlıklar olduğu için yatırımcılarını büyük zarara uğratmaları da olasıdır.

Gelecek Vadeden Coinler Hangileridir?

Bir dijital varlığın gelecek vaat edebilmesi için aşağıda listelediğimiz standartları sağlamalıdır;

  • Kurucu ekibin tecrübeli olması gerekmektedir.
  • Projenin altyapısının iyi belirlenmesi ve hedefinin gerçekleştirilebilir olması ve,
  • Ekosisteme fayda sağlaması önemlidir.

 Gelecek vadeden coinlere; Ethereum, Cardano, Solana, Terra ve Polkadot gibi projeleri örnek verebiliriz. Bu coinlerin hepsi kendini kanıtlamış, ekosisteme fayda sağlayan, sağlam ekipler tarafından yönetilen varlıklardır.

İçeriğimizde ise herkes tarafından bilinen bu coinlerden ziyade 2022 yılında değer kazanması muhtemel kaliteli projeler olan; CRO, MIOTA, TRX ve LINK gibi coinleri sizler için inceleyeceğiz.

  1. Cronos (CRO) Geleceği

Cronos (CRO), dünyanın popüler kripto para borsalarından olan Crypto.com’un resmi dijital varlığıdır. Kısa sürede kendini kanıtlamış bir proje olan CRO, en değerli ilk 17 kripto para arasındadır. 24 Kasım 2021 tarihinde 0,96 dolardan işlem görerek ATH yapmayı başaran CRO’nun şuandaki değeri 0,41 dolardır. Toplam arz miktarı 30 milyar adet olarak belirlenen CRO’nun dolaşımdaki arz miktarı ise 25 milyar adettir.

Crypto borsasında aktif olarak alınıp satılan CRO aynı zamanda Digifinex ve GATE gibi borsalarda da işlem görmektedir. Şuanda erişebilirlik seviyesi diğer varlıklara oranla az olan CRO’nun 2022 yılı ile birlikte daha kolay erişebilir bir varlık olması beklenmektedir.

Tüm kripto para ekosistemi olarak borsaların resmi dijital varlıklarının ne kadar değerli hale geldiğini net bir şekilde deneyimledik. Bunun en önemli örneği BNB ki bu varlık en değerli ilk üç dijital varlık arasına şimdiden girmeyi başardı. Crypto.com borsasının da işlem hacmini sürekli olarak arttırdığını düşünürsek, CRO’yu gelecek vadeden coinler listemizin ilk sırasına almasaydık bu projeye haksızlık yapmış olurduk.

  1. IOTA (MIOTA) Geleceği

Tangle teknolojinin mimarı olan MIOTA, 2021 yılında kendinden beklenen performansı maalesef sergileyemedi. Tangle teknolojisinden bahsedecek olursak, bu teknolojide madenciliğe ihtiyaç duyulmadığı gibi transfer işlemlerinin onayını bir önceki transferi gerçekleştiren kişiler otomatik olarak gerçekleştirmektedir.

En değerli ilk 60 dijital varlık arasındaki yerini uzun zamandır koruyan MIOTA şuanda 0,75 dolardan işlem görmektedir. Geçmişi olan bir proje olduğu içinde birçok kripto para borsasında işlem gören ve kolay erişilebilen bir varlıktır. 2017 yılındaki boğa piyasasında ortalığı kasıp kavurmuş olan MIOTA bu tarihte ulaştığı 5,25 dolarlık seviye ile ATH yapmayı başarmıştır.

2017 yıllarından bu yana birçok analistin yakından takip ettiği bir dijital varlık olan MIOTA, Paribu gibi Türk kripto para borsalarında da işlem gören bir dijital varlıktır. IoT yani nesnelerin interneti teknolojisinin öncülerinden olan IOTA projesi, 2014 yılında geliştirilmeye başlanmış ve 2016 yılında resmi olarak tüm ekosisteme tanıtılmıştır.

  1. TRON (TRX) Nedir?

Türk kripto para yatırımcılarının en çok sevdiği dijital varlıklar arasında yer alan TRX, sektörün en çok tanınan yazılımcılarından olan Justin Sun tarafından piyasaya sürülmüştür. Justin zaman zaman yaptığı açıklamalarla sektörden tepki görse de fikirlerine saygı duyulan ve bilinirliği yüksek olan bir uzmandır.

TRX şuanda 0,06 dolardan işlem görmektedir ve sahip olduğu 6 milyar dolarlık piyasa hacmi ile en değerli ilk 20 dijital varlık arasındadır. Yılın ilk çeyreğine müthiş bir şekilde başlayan TRX ilk periyotta tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. 5 Ocak 2018 tarihinde 0,23 dolardan işlem görerek ATH yapmayı başaran TRX o tarihten bu yana bu seviyesine sadece ilk periyotta yaklaşabilmiştir.

Eğlence sektörünün en önemli dijital varlıklarından birisi olan TRX, madenciliği yapılan bir dijital varlıktır. Diğer yandan TRX madenciliğinde özel makineler kullanıldığı için birçok madenci bu varlığa destek vermemektedir. Yine de TRX yüksek transfer hızına, düşük transfer maliyetine sahip bir dijital varlıktır.

  1. Chainlink (LINK) Nedir?

Chainlink (LINK) aynı TRX gibi yılın ilk periyodunda yükselişe başlamış ve 10 Mayıs 2021 tarihinde 52,70 dolardan işlem görerek bu yükselişini taçlandırmıştır. Sahip olduğu 6,7 milyar dolarlık yatırım hacmi ile TRX’in hemen üzerinde yer alan LINK şuanda 14,41 dolardan işlem görmektedir.

Binance, GATE, HitBTC ve Crypto.com gibi borsalarda işlem gören LINK, ülkemizdeki borsalarda da işlem gören ve erişimi kolay olan bir varlıktır. Temelleri 2017 yılında atılan LINK, ERC-20 tabanlı bir algoritmaya sahiptir.

Akıllı sözleşmeleri destekleyen, blok zinciri ile bu sözleşmeler arasındaki bağlantıyı daha da güvenilir hale getirmeyi hedefleyen ve bu hedefinde de ciddi başarılar sağlamış bir projedir. Madenciliği yapılmayan LINK’in toplam arz miktarı 1 milyar adet olmakla birlikte dolaşımdaki arz miktarı ise 467 milyon adettir.

2022 de yükselecek coinler

2022’de Hangi Coinler Yükselecek?

2022 yılı içerisinde metaverse coinleri başta olmak üzere, DeFi ekosistemindeki varlıklar ve projesi sağlam olan coinlerin değer kazanması beklenmektedir. Projesi sağlam olan dijital varlıklara;

  • Ethereum
  • BNB
  • Solana
  • ADA
  • Terra
  • AVAX
  • DOT

gibi varlıklar örnek olarak gösterilebilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.