banner29

Kolay Kredi Veren Bankalar

Kredi, bankalar tarafından kişilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına verilen ödemelerdir. Krediler yaygın olarak insan yaşamında kullanılmaktadır

Kolay Kredi Veren Bankalar

Kredi, bankalar tarafından kişilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına verilen ödemelerdir. Krediler yaygın olarak insan yaşamında kullanılmaktadır

13 Şubat 2017 Pazartesi 15:44
1618 Okunma
Kolay Kredi Veren Bankalar

Kredi, bankalar tarafından kişilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına verilen ödemelerdir. Krediler yaygın olarak insan yaşamında kullanılmaktadır. Çünkü herkesin belli başlı ihtiyaçları vardır. İnsanların paralarının yetmediği ihtiyaçları olabilir. Bunun için kredilere başvururlar. Kredilerin en büyük avantajı artık çok uzun vade ve düşük faiz oranıdır. Böylelikle bireyler zorlanmadan bankaya borcunu ödeyebilmektedir. Kredi almak, normal bir bireyden borç almaya göre daha faydalıdır. Çünkü hem insanlar arkadaşlarından borç isterken utanmaktadır, hem de taksitli bir şekilde ödeme yapma şansı yoktur. Fakat bankalar çok uygun faizler ve ödeme planları ile bireylerin yardımına hazırdır.

İnsanlar hayatlarının her döneminde sıkışarak nakit ihtiyacı duyabilirler. Bankalar çeşitli ihtiyaçlara yönelik krediler sunmaktadır. Bir ev almak isteyen kişiler için konut kredisi hizmeti vardır. Bireyler bankaların vermiş olduğu kredi ile ev alabilir. Araba almak ya da arabasını yenilemek isteyen bireyler için ise taşıt kredisi imkânı vardır. Bunların dışında kalan her türlü sağlık, eğitim, seyahat, ev yenileme, ofis yenileme gibi ihtiyaçlar için de ihtiyaç kredisi sunulmaktadır. Her birey kredi alarak kendisine rahatlık kazandırmak ister. Fakat kredi almak çok kolay bir iş değildir ve bazı şartlar sağlanmadığı zaman kredi almak da mümkün olmaz.

Kolay Kredi Almanın Yolları

İlk olarak 18 yaşını doldurmamış bir birey katiyen kredi başvurusu gerçekleştiremez. Kredi başvurularının temel şartı 18 yaş sınırını geçmektir. 18 yaşını dolduran bireyler de yasal olarak kredi başvurma hakkını ede etmiş olmaktadır. Kredi başvurularında kredi notu çok önemlidir. Bankalar kredi notuna bakarak kredi verip vermeyeceklerine karar vermektedir. Kredi notu düşük olan bireylerin kredi alması zordur. Kredi notu geçmiş dönem kredilerinin ve kredi borçlarının ödenmesi ile alakalıdır. Çok miktarda borcu bulunan, geçmişte kredi veya kredi kartının borcunun ödenmesine sadık kalmamış kişilerin kredi notu oldukça düşüktür. Bununla doğru orantılı olarak kredi alabilme ihtimalleri de çok düşüktür. Fakat kredi almaları için bazı ipuçlarını kullanmaları gerekir. Öncelikle kredi notu düzeltilmelidir. Bunun için var olan birikmiş kredi ve kredi kartı borcu derhal kapatılmalıdır. Bundan sonraki ödemeler de çok düzenli ve hatta gününden birkaç gün önce yapılmalıdır. Bu doğrultuda bir süre devam ettikten sonra kredi notu yükselecektir. Kredi notundan sonra gelen en önemli unsurlardan olan gelir belgesi çok önemlidir. Banka, bireylerden belli bir düzenli gelirlerinin olduğunu ispat etmesini ister. Bunun için de başta maaş bordrosu olmak üzere gelir kanıtlayan belgeler gerekir. Örneğin kiracısı olan bir kişi kira sözleşmesini ve tapusunu, emekli bir kişi ise hesap cüzdanını götürebilir. Önemli olan gelir olduğunun kanıtlanmasıdır. Gelir gösteremeyen kişilere banka kredi vermez. Çünkü geliri olmayan bir kişi bu kredisinin borcunu da ödeyemez veya aksatır. Bankalar da ödemelerini gününde ve tam olarak ister. Bu nedenle de gelir belgesi oldukça önemlidir.

Fakat günümüzde bazı bankalara göre istenen belgeler değişiklik gösterebilir ya da daha esnek tutulabilir. Bunun için bankaya gidip birebir görüşmek daha faydalı olacaktır. Son yıllarda artık bankaya gidildiğinde yalnızca dakikalar içerisinde kredinin onaylanıp onaylanmadığı öğrenilebildiğinden insanlar da zaman kaybetmeden kredilerinin durumunu öğrenmeye başladı. Bu uygulama da kullanıcılar için oldukça faydalıdır. Hatta artık sms ile başvuru yapmak mümkün oldu. Kişisel bilgiler sms ile bankaya gönderildiğinde banka kişiyi inceler ve krediye uygun olup olmadığını belirler. Bu da aynı şekilde insanlar için büyük bir fayda sağlayarak zaman kaybını ortadan kaldırmıştır.

Kolay Kredi Veren Bankaların İsimleri

Kolay kredi veren bankalardan biri olan Finansbank, gelir belgesi olmadan başvuru almaktadır. Bu da özellikle çalışmayanlar, ev hanımları ve öğrenciler için faydalıdır. Ayrıca banka dosya masrafı için de ücret talep etmez.

Kolay kredi veren ING Bank genellikle kredi faizlerini çok düşük tutmaktadır. Böylece de çok fazla tercih edilmektedir.

Deniz Bank’ta tıpkı Finans Bank gibi gelir belgesi olmadan ve dosya masrafına gerek duymadan kolay bir şekilde kredi vererek gençlerin tercihi olmaktadır.

HSBC’de kredinin kolay alındığı bir bankadır. Yalnızca birkaç belge ile başvuru gerçekleşebilir.

Kolay kredi veren bankalar en iyi bireysel başvuru sırasında anlaşılır. Kişiler kedilerinde bulunan niteliklerin banka kredisi için uygunluğunu araştırmalıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.