banner29

Litecoin Nasıl Alınır?

Litecoin yatırımı yapacak olan kişiler, tüm kripto para birimlerinde geçerli olan madencilik faaliyetleri ile işleme başlayabileceği gibi, daha kısa sürede işlem yapabilmelerini sağlayan alım satıma da yönelebilirler.

Litecoin Nasıl Alınır?

Litecoin yatırımı yapacak olan kişiler, tüm kripto para birimlerinde geçerli olan madencilik faaliyetleri ile işleme başlayabileceği gibi, daha kısa sürede işlem yapabilmelerini sağlayan alım satıma da yönelebilirler.

04 Ocak 2018 Perşembe 21:28
1833 Okunma
Litecoin Nasıl Alınır?

Açık kaynak kodlu dijital para birimlerinin finansal sektörlere damga vurmasının hemen ardından onlarca farklı kripto para birimi ortaya çıkmıştır. İlk olarak Bitcoin piyasaya çıkmış olsa da, şuan sayısı 100’e yaklaşan kripto para biriminden söz etmemiz mümkündür. Bunlardan birisi olan ve 2011 yılı itibari ile iddialı bir şekilde kripto para piyasasına giren Litecoin, bu piyasada kalıcı olduğunu göstermiş bir coin türüdür. Litecoin yatırımı yapacak olan kişiler, tüm kripto para birimlerinde geçerli olan madencilik faaliyetleri ile işleme başlayabileceği gibi, daha kısa sürede işlem yapabilmelerini sağlayan alım satıma da yönelebilirler.

Diğer tüm kripto para birimlerinde olduğu gibi, Litecoin alımlarınızda da bir aracı firma seçmeniz gerekecektir. Bu firmalar, hem kendi bünyesinde bulundurdukları kripto para birimlerini hem de borsada işlem gören coinlerin alım ve satımı konusunda işlem yapmanıza yardımcı olmaktadır. Kısa bir üyelik işleminin hemen ardından yapacağınız alımlarda, her firma sizden belirli oranlarda komisyon alacaktır. Bundan dolayı, üyelik işlemlerine geçilmeden önce, bu komisyon rakamlarının saptanması ve en sonunda da inceleme yapılarak karar verilmesi gerekmektedir.

Litecoin ve Bitcoin Arasındaki Farklar

Kripto para piyasasına girecek olan kişiler, genellikle Bitcoin’e ilgi göstermektedir. Ancak, Bitcoin’de meydana gelen fiyat artışları, en üst düzeylerde olduğu için madencilik dışında yapılacak işlemlerde çok büyük bir kazanç beklenmemelidir. Bunun yerine, Litecoin ya da diğer alt coin türlerine yönelmek daha doğru olacaktır. Benzer para birimleri olmasına rağmen Litecoin yatırımı yapmadan önce kişilerin bilmesi gereken ve Litecoin’i Bitcoin’den ayıran durumları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Her iki para birimi de belirli bir limitte piyasaya sürülmüştür. Bu rakam Bitcoin için 21 milyon adet olurken, Litecoin için 84 milyon adet olarak belirlenmiştir.
  • Farklı algoritma sistemlerine sahip olan para birimlerinde, Bitcoin için SHA 256 kullanılırken Litecoin için Scrypt kullanılmaktadır.
  • Blok zamanlarını ele aldığımız zaman, Litecoin için zamanın daha kısa olduğu görülmektedir. Litecoin için belirlenen blok zamanı 2.5 dakika olurken Bitcoin için bu süre 10 dakika olarak kayda geçmiştir.
  • Her iki kripto para biriminde de zorluk hedeflemesi 2016 bloktur.
  • Blok ödül detaylarına bakıldığında da yine bir farklılık söz konusudur. Bitcoin için her 210 bin blok sonrasında yarılama işlemi yapılırken, Litecoin için bu sayı 840 bin bloktur.
  • Ödül miktarları konusunda Bitcoin 12, Litecoin de 25’tir.
  • Block explorer olarak Bitcoin’de blockchain info kullanılır. Litecoin ise kendine ait olan Litecoin Explorer’i tercih etmektedir.
  • Her iki kripto para biriminde de en büyük farklılık piyasa Pazar payıdır. Çünkü, 2017 yılının sonunda yapılan açıklamaya göre Bitcoin’in Pazar payı 75 milyar Dolar’ın üzerindedir. Litecoin için de bu miktar 5 milyon Dolar olarak belirlenmiştir.

Litecoin Yatırımı Yapmak Doğru Mu?

Litecoin sonucunda elbette kişilerin yüksek miktarda kazanç elde etmesi mümkündür. Yukarıdaki farklılıklarda da belirtildiği gibi, Litecoin’de daha hızlı blok üretimi mümkündür. Bu da yüksek hacimlerde işlem yapılmasına olanak tanımaktadır. Bundan dolayı, kişilerin Litecoin’e yönelirken bir yandan da Bitcoin’i düşünmesine gerek yoktur.

Bundan 10 yıl öncesinde kripto para birimlerinin elbette bu kadar değerleneceği kimsenin aklına gelmemişti. Ancak, güvenip yatırım yapan kişiler, şuan milyonlarca dolar kazanmış durumdadır. Litecoin yatırımcısı olacak kişiler de, bu şansa sahiptir. Çünkü, artık kripto paralar ile dünya genelinde işlem yapılabiliyor ve bu da doğrudan Litecoin fiyatlarının artması konusunda etki yapmaktadır. İşlem ağının yaygınlaşması, önce yatırımcı sayısını arttıracak, ardından da kişilerin elde edecekleri karlar artacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.