banner29

Memurların Yıllık İzinleri Uzuyor

Memurların yıllık izin süreleri konusunda hareketli günler yaşanıyor. Dini ve milli bayramlarla birlikte hafta sonu tatillerinin de yıllık izinlere denk gelmesi halinde bu izinlerin yıllık izin sürelerine

Memurların Yıllık İzinleri Uzuyor

Memurların yıllık izin süreleri konusunda hareketli günler yaşanıyor. Dini ve milli bayramlarla birlikte hafta sonu tatillerinin de yıllık izinlere denk gelmesi halinde bu izinlerin yıllık izin sürelerine

23 Mayıs 2017 Salı 21:28
899 Okunma
Memurların Yıllık İzinleri Uzuyor

Memurların yıllık izin süreleri konusunda hareketli günler yaşanıyor. Dini ve milli bayramlarla birlikte hafta sonu tatillerinin de yıllık izinlere denk gelmesi halinde bu izinlerin yıllık izin sürelerine dahil edilmemesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kurum idari kurul toplantısında gündeme geldi.

Yıllık İzinler Ayrı Hesaplanacak

Yetkililer ise memurların istemiş olduğu bu taleplerin yasal bir zeminin olması gerektiğini belirtirken konunun Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda gündeme gündeme getirilmesi kararı alındı. Karar memurların istediği yönde gelişirse resmi tatil günlerinin de memurların yıllık izinleri içerisine dahil edilmemesi sağlanmış olacak bu da demek oluyor ki memurların yıllık izin süreleri daha fazla uzayacak ve daha fazla tatil hakkı elde edecekler.

Şuan yıllık izinler konusunda bir yıl ile on yıl arasında çalışmış olan memurların 20 gün 10 yıldan fazla çalışanların ise 30 gün yıllık izin kullanıyor. Yasanın kabul edilmesi durumunda memurun iznine dahil edilmeyen bu günler amirinin uygun göreceği bir tarihte değerlendirilebilecek. Çalıştığı kurumda izin ilan edilen memurlar ise idari izinli sayılacak ve kendi yıllık izinleri içerisine bu izin dahil edilmeyecek. İşçiler için ise bu izinlerin yıllık izin süreleri içerisine dahil edilmesine devam edilecek.

2017’de Tatil Gün Sayısı

2016 yılında memurlar resmi izin olarak 118 gün kullanmışlardı 2017 yılında ise bu sürede günlük bir azalma olacak ve memurlar 113 gün resmi tatil kullanacaklar.

DİNİ TATİLLER

  • Ramazan Bayramı
  • Kurban Bayramı

RESMİ TATİLLER

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,
  • 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı,
  • 30 Ağustos Zafer Bayramı
  • 29 Ekim cumhuriyet bayramı olarak sıralanıyor.
  • 1 Ocak Yılbaşı,
  • 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü,
  • 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü.

Bugünlerin öncesinde ve sonrasında tatile denk gelen günlerde de izinli olunabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.