banner29

ÖTV İndirimi Yok! 2. El Otomobil Piyasası Canlanacak mı?

Sıfır otomobil alımlarında ÖTV indirimi olmayacak. Araç piyasasında son durum. İkinci el araç piyasasında canlanma bekleniyor.

ÖTV İndirimi Yok! 2. El Otomobil Piyasası Canlanacak mı?

Sıfır otomobil alımlarında ÖTV indirimi olmayacak. Araç piyasasında son durum. İkinci el araç piyasasında canlanma bekleniyor.

11 Kasım 2022 Cuma 14:34
1339 Okunma
ÖTV İndirimi Yok! 2. El Otomobil Piyasası Canlanacak mı?

Sıfır otomobil alımlarında ÖTV indirim beklentisi Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin son açıklaması sonrası son buldu. Nebati gündemlerinde bir ÖTV indirimi olmadığını açıkladı.

ÖTV indirimi beklentisi CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “otomobil alacaklar bizi beklesin. İktidara geldiğimizde ÖTV indireceğiz” açıklaması sonrası başlamıştı. Piyasalar AKP’nin bu açıklama karşısında bir aksiyon alarak ÖTV indirimine gideceğini umuyordu. Ne yazık ki bu beklenti şimdilik boşa çıkmış durumda.

İkinci El Otomobil Fiyatları Ne Olacak?

ÖTV indirimi geleceği beklentisi özellikle 2. El otomobillerde fiyatları çok düşürmüştü. İkinci el araç piyasasında aylardır süregelen durgunluğun Nebati nin açıklaması sonrası canlanacağı bekleniyor.

Bakan Nebati’nin Açıklamalarının Tam Metni

Bugün TBMM’de Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Plan ve Bütçe Komisyonu gerçekleşti. Bunun ardından ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati otomobilde ÖTV indirimi ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Nebati, ”Otomobilde ÖTV indirimi yok, matrah artırımı üzerinde çalışılıyor.” ifadelerini kullandı. Bunun ardından ise ÖTV’de herhangi bir indirimin olmayacağı fakat matrah artırımı olabileceği de açıkça anlaşılmış oldu.

ÖTV Matrahı Nedir?

Vergi yasalarına göre belirlenmiş ve vergi borcunu hesaplamak için kullanılan yapıya ÖTV matrahı denir. Özelliklerde otomobillerde ÖTV hesaplanmasında kullanılan bu yapı farklı alanlarda da kullanılır. Günümüzde yapılan kanun kapsamında araçların fiyatları üzerinden yüzde ile birlikte vergi hesaplaması yapılır. Kısaca aracınız hangi matraha giriyorsa ÖTV oranı da ona göre hesaplanır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.