banner29

Pide Fiyatlarına Zam Gelebilir

Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Ahmet Zeki Sarıhan Ramazan pidesinde fiyatların belirlenmesinde en büyük rol işçilik ve de un fiyatları oluyor dedi.

Pide Fiyatlarına Zam Gelebilir

Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Ahmet Zeki Sarıhan Ramazan pidesinde fiyatların belirlenmesinde en büyük rol işçilik ve de un fiyatları oluyor dedi.

18 Mayıs 2017 Perşembe 14:33
934 Okunma
Pide Fiyatlarına Zam Gelebilir

Ramazan’a girmeye sayılı günler kaldı dolayısıyla Ramazan denilince aklımıza gelen ilk şey pide oluyor. Pideler ise şimdiden fırınlardaki yerini almaya başladı. Pidenin fazla talep edilmesi aynı zamanda kendi sektörü içerisinde de rekabet yaşanmasına neden oluyor ve firmalarda bu doğrultuda maliyetlerini düşük tutarak pide fiyatlarında indirim yapıyorlar. Bu aynı zamanda fırıncılar arasında da tartışmalara neden oluyor. Şu an ülke gündemine baktığınız zaman pide fiyatları konusunda ciddi bir fiyat tartışması yaşanıyor. İstanbul’ da ise pide fiyatlarını İstanbul Ticaret Odası’na bağlı olan fırınlar kendileri belirleyecek.

PİDEYE YÜZDE 20 ZAM GELEBİLİR

İstanbul’ a bakarsak yaklaşık olarak 2850 fırın bulunuyor. Unların içerisinde 2250’si İstanbul Ticaret Odası üyesi 600’ü ise esnaf ve sanatkarlar odasına bağlı. İTO serbest piyasa dahilinde fiyatları kendisi belirlemekten ziyade esnafın kendisinin belirlemesinden yana. Bu nedenle de bir tarife belirlemiyor. Bu anlamda fırıncılar pide fiyatlarına tahmini olarak % 20 oranında bir zam yapılabileceğini düşünüyorlar.

HER İLÇEDE FARKLI TARİFE

Pide fiyatları ülkenin her yerinde farklı olduğu gibi İstanbul’un birçok semtinde de farklı fiyat tarifesiyle satılıyor. İstanbul’ da 39 ilçe olduğunu düşünecek olursak burada 39 farklı fiyatında çıkabilmesi söz konusu.

İŞÇİLİK VE UN FİYATI BELİRLİYOR

Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Ahmet Zeki Sarıhan Ramazan pidesinde fiyatların belirlenmesinde en büyük rol işçilik ve de un fiyatları oluyor dedi. Pidenin ham maddesi olan un fiyatlarının geçen sen 64-80 TL arasında değiştiğini söyledi bu sene ise bu rakamların 70-90 TL arasında olacağını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.