banner29

2017 Engelli Vergi İndirim Oranları ve Tutarları

2017 Engelli Vergi İndirim Oranları ve Tutarları

10 Şubat 2017 Cuma 21:51
4407 Okunma
2017 Engelli Vergi İndirim Oranları ve Tutarları

2017 ile birlikte engelli vatandaşlarımıza tanınan hakların sayısı da arttı. Aslında devam eden bir uygulama idi ancak sürdürülmesi ve hali hazırda aktif olarak devam etmesi bizleri de mutlu ediyor. Engelli vatandaşlarımız, belirtmeleri halinde vergi indiriminden faydalanabiliyor ve bununla birlikte erken emekli olma fırsatına da sahip oluyorlar. Bu fırsatı sizler de bir an önce değerlendirebilir ve faydalanabilirsiniz. Çalıştığınız şirket ya da kurumun vergi indirimi ile birlikte sizlere olan bağlılığı da artacaktır diye düşünüyoruz. Peki bu ayrıcalıkların ne gibi detayları da beraberinde getirdiğine hep birlikte göz atalım istiyoruz. Dilerseniz daha fazla vakit kaybetmeden başlayalım ve hep birlikte bilgi sahibi olalım…

Engelli Vergi İndirimi 2017

26.12.2016 tarihinden güncel olarak karşımıza çıkan ve resmi gazetede yerini alan yasa ile birlikte vergi indirim tutarları da güncellenmiş ve engelli vatandaşlarımızın bilgisine sunulmuştur. 2. Derece engelli olarak nitelendirilen vatandaşlarımızın engelli oranında 10 puanlık bir artış söz konusu ve 1. İle 3. Engellilerin vergi indirimlerinde herhangi bir değişiklik ya da müdahale olmadığını da belirtmekte fayda var diye düşünüyoruz.

Maaşlara Nasıl Yansıyor?

Sahip olunan tutarın 0.15 ile çarpımı şeklinde bir yansıma karşımıza çıkıyor. Bu değişikliğin en önemli nedenlerinden bir tanesi çalışma hayatına devam eden kimselerin kazançlarının da belli oranda değişiklik gösteriyor olmasıdır. Bu değişiklik ile birlikte oranlarda da güncelleme yapıldı ve bu da gayet normal bir durum diye düşünüyoruz. Basit bir örnek ile konuyu detaylandırmaya çalışalım ve sizleri de bilgi sahibi yapalım. Vergi kazancınız için 13.000 lira örneğini verelim. %20’lik dilimde yer alıyorsanız eğer 0.20 ile çarpım söz konusudur ve hesaplamalarınızı da bu doğrultuda yapmanız gerekiyor. Dilerseniz şimdi de derece derece engelli vergi indirimlerine göz atalım ve sizler de hesaplamalarınızı daha net ve daha belirgin bir şekilde yapmayı deneyin.

  1. Derece Engelliler için Vergi İndirimi

900 liralık bir vergi matrahı ile hesaplama yaparsak eğer karşımıza çıkan rakam 93 lira 32 kuruşluk bir rakam oluyor. Yukarıda verdiğimiz oranları ele alarak sizler de bu şekilde bir hesaplama yapabilirsiniz.

2. Derece Engelliler için Vergi İndirimi

470 lira üzerinden bir hesaplama yapacak olursak eğer 0.15 dilim ile çarptığımızda karşımıza çıkan rakam 70 lira 550 kuruş oluyor.

Engelli Vergi İndirimi Hesaplama

Kaçıncı derece engelli olduğunuzu ya da hangi kategoride yer aldığınızı sizler de biliyor olmalısınız. Yukarıda verdiğimiz oranlar ve örneklerden yola çıkarak ne kadar indirim alacağınızı ve maaşınıza ne şekilde ya da hangi oranda yansıyacağını sizler de basit bir şekilde hesaplayabilirsiniz. Yeni dönemde çok büyük bir değişiklik yok ve yazımızın başında da belirttiğimiz gibi 2. Derece engelliler için bir düzenleme yapıldı ve güncel olarak oranlar bizlere sunuldu.

Engelliler için sunulan bu ayrıcalıklar sektördeki firmaları da harekete geçiriyor ve aslında hareketliliği sağlıyor diyebiliriz. Bildiğiniz gibi her firmanın belli şartları sağladığı doğrultuda engelli çalıştırma zorunluluğu var. Bu zorunluluk engelli vatandaşlarımız için büyük bir fırsat ve onların da toplumda en iyi şekilde yer almalarını sağlayan detaylardan bir tanesidir. Devletimiz de vergi indirimleri ile birlikte engelli vatandaşlarımızı çalışma hayatında tutmaya ve onlara ekstra destek sağlamaya devam ediyor. Yeni dönemde farklı yenilikler getirilecek mi bilinmez ancak güncel bir habere ulaştığımızda yine bu mecra üzerinden hızlı bir şekilde siz değerli takipçilerimize aktarmaya devam edeceğiz.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet KARA 2017-03-27 16:14:39

Merhaba,
Üç çocuğumdan iki tanesi 1. derece engelli, çalıştığım şirkete 1 tanesinin raporunu verdim ve vergi indiriminden faydalanıyorum. Ben ve benim gibi ailesinde 2 tane 1. derece engellisi olan çalışanların her 1 rapor için ayrı ayrı indirim alma hakkımız varmı? Yoksa sadece bir vergi indirimimiz mi var? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Kolay gelsin.

Misafir Avatar
Engelolma haber 2017-03-27 22:28:29 @Ahmet KARA

Ahmet bey, eğer vergi indirimi alacak kişi “asgari ücret” düzeyinde maaş alıyorsa ikinci engelliye ödenek kalmıyormuş ama maaş yüksek ise ikinci engelli içinde alınabiliyormuş diye bir bilgi aldım. Bu bilgiler doğrultusunda durumunuzu yeniden değerlendirin derim.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mahsuni 2017-11-21 11:48:55

7 yıldır ozel sektorde çalısıyorum. net maaşım 1800 tl. çalıstıgım şirket bana vergı ındırımı evrakalrını kendılerıne vememe ramen. maaşıma yansıtmıyor. Buna hakları varmı. tesekkur ederım.

Avatar
Abdurrahim arslan 2017-12-28 21:19:15

Ben yüzdeyüz engelliyim kalp pili takılı benim daha önceden vergi borcum vardı fakat taksit yaptırmıştım bende yararlanabilirmiyim indirimlerden