banner29

İştahsız Bebekler Nasıl Yemek Yedirmeli

Düzenli yemek yeme alışkanlığı, bebeklik döneminde kazandırılan bir alışkanlıktır. Eğer bebeklik döneminde bu alışkanlığı kazanırsa

İştahsız Bebekler Nasıl Yemek Yedirmeli

Düzenli yemek yeme alışkanlığı, bebeklik döneminde kazandırılan bir alışkanlıktır. Eğer bebeklik döneminde bu alışkanlığı kazanırsa

20 Mart 2017 Pazartesi 22:05
1518 Okunma
İştahsız Bebekler Nasıl Yemek Yedirmeli

Çocuğumuza Nasıl Yemek Yemeyi Sevdirebiliriz

Düzenli yemek yeme alışkanlığı, bebeklik döneminde kazandırılan bir alışkanlıktır. Eğer bebeklik döneminde bu alışkanlığı kazanırsa kişi, hayatının diğer evrelerin de doğru ve düzenli yemek yeme alışkanlığına sahip olacaktır. Etrafımızda sıklıkla duyduğumuz çocuğum yemek yememekte direniyor,ne versem inatla yemiyor gibi şikayetlere karşı annenin tutumu nasıl olmalı sorusu geliyor kıllara.Çocuklarda bebeklik döneminden başlayıp on yaşına kadar süren bir iştahsızlık durumu ile çoğumuz karşı karşıya kalmaktayız.Bu durum daha anne sütü almakta olan bebekte kendini gösterir.Bazı bebekler annesini sürekli emmek isterken bazıları ise onlar için çok kaliteli ve yararlı olan anne sütünü bile reddetmektedir.Eğer beslenme alışkanlığı daha bebekken kazandırılan bir davranış ise bu alışkanlığı çocuğumuza kazandırmak için neler yapılmalı,hangi tutum ve davranışlardan uzak durulmalı,hangi yol izlenmeli…

—Bebeğimizin diş çıkarma döneminde iştahsız olabileceği unutulmamalı, gereksiz endişelere kapılanmamalı.

-Sürekli olarak iştahsızlık problemi olan bir çocuğumuz varsa bu durumun nedenleri araştırılmalıdır. İlk olarak doktora başvurulup kan değerlerine baktırılmalı..Eğer kan değerleri normal seviyede ise bebeğimizde parazit olup olmadığı araştırılmalıdır.Çünkü parazitler çocuğumuzun iştahını olumsuz yönde etkileyen faktörlerden en önemlisidir.

—Çocuğumuzun bütün davranışlarında olduğu gibi iştahı üzerinde de psikolojik etkenlerin rolü çok büyüktür. Örneğin beklediği ilgiyi göremeyen ya da anne babası ayrılan çocuklar çok büyük psikolojik sıkıntılar yaşar. Bu gibi durumlar çocuğun iştahı üzerinde de olumsuz etkiler oluşturur. Mümkün olduğunca anne baba kendi aralarında yaşamış oldukları sıkıntıları çocuğa yansıtmamalıdır. Bilinmeli ki çocuk canı sıkkın iken yemek yemek istemez.

—Çocuğumuza yemek yedireceğimiz saatleri, uyku düzeni göz önünde bulundurarak ayarlamalıyız. Çünkü uykusu gelen bir çocuk sinirli ve yorgun olacaktır. Böyle olunca da aç ta olsa uyumak isteyecek, yemek yemeyi reddedecektir.

—Çocuğa ayrı bir yerde değil de bütün aile birlikte olacak şekilde sofrada yemek yedirmeye özen gösterilmeli. Çünkü bu durum da çocuğun iştahı diğer aile bireylerini yemek yerken gördüğü için ona d

—Öncelikle anne ya da çocuğa bakmakla yükümlü olan kişi, yemeği reddeden çocuğa ısrarcı olmamalı çünkü bu tutum çocuğun hoşuna gitmemekle beraber onu yemekten daha çok uzaklaştıracaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.