banner29

Altcoin Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir

Alt coin olarak adlandırılan para birimleri, kesinlikle Bitcoin’den ayrılmamalıdır. Çünkü, her para birimi Bitcoin gibi piyasaya çıkmıştır.

Altcoin Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir

Alt coin olarak adlandırılan para birimleri, kesinlikle Bitcoin’den ayrılmamalıdır. Çünkü, her para birimi Bitcoin gibi piyasaya çıkmıştır.

04 Ocak 2018 Perşembe 21:05
3924 Okunma
Altcoin Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir

Kripto para piyasasında yatırım yapmaya karar veren kişilerin karşısına, önce Bitcoin, sonra da alt coin olarak adlandırılan diğer para birimleri çıkmaktadır. Alt coin olarak adlandırılan para birimleri, kesinlikle Bitcoin’den ayrılmamalıdır. Çünkü, her para birimi Bitcoin gibi piyasaya çıkmıştır. Böyle bir ayrım olmasındaki neden, ortaya çıkış tarihleri ve para birimlerinin değerleri konusundadır. Genellikle küçük bir bütçesi olan kişiler, kripto para piyasasında işlem yaparken, Bitcoin’i çok az tercih etmektedir. Bunun nedeni, alım için gereken bütçenin oldukça fazla olmasıdır. Bundan dolayı da kişiler alt coin türlerini araştırmakta, güvenilir ve gelecek vaat edenler üzerinden alım yapmaktadırlar. Alt coin yatırımı yapacak olan kişilerin karşısında oldukça fazla alternatif olduğundan dolayı, dikkat etmeleri gereken hususlar vardır.

Alt coin yatırımı yapacak olan kişilerin bilmesi gereken ilk durumlar, kripto para piyasası ile ilgilidir. Buna göre, kişilerin kripto para piyasası hakkında bilmelerinin fayda sağlayacağı durumlar şu şekildedir.

  • Kripto para birimleri üzerinden yapılacak yatırımlarda, diğer yatırım araçlarında olduğu gibi riskler bulunmaktadır.
  • Yatırım yapmak için aracı kurum seçilmesi gerekmektedir. Bu kurumlar da, yasal bir sorun ile karşılaşmamak için, sizden kimlik ya da pasaport bilgilerinizi talep edecektir. Bundan dolayı firma seçimlerinde dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Yatırım yapılacak olan coin türü ne olursa olsun ciddi bir araştırma yapılması gerekmektedir. Yapacağınız araştırmalarda tek bir foruma ya da kaynağa bağlı kalmamalı, diğer alanlarda da araştırma yapmalısınız.
  • Firma seçimlerinizde, müşteri hizmetlerini kesinlikle ön planda tutmalısınız.
  • Kişisel olarak yatırım önerisi yapılan, şu birim kesin artacak ya da azalacak gibi fikirlere çok fazla bağlı kalmamalısınız.

Kripto para piyasasında işlem yapacak kişilerin, genel anlamda dikkat etmesi gerekenler yukarıdaki gibidir. Bu hususlara dikkat edildiğinde, hem coin seçimleri, hem yatırım zamanlaması hem de firma seçimlerinde yaşanabilecek sorunlar en aza inecektir.

Alt Coin Yatırımı Nasıl Yapılır?

Alt coin yatırımı yapacak olan kişiler, ilk olarak kripto para piyasasını araştırmalı, tek bir kaynağa bağlı kalmadan artı ve eksi yönlerini ele almalı ve son olarak da yukarıda belirttiğimiz beş maddeli kısmı incelemelidirler. Çünkü, yatırım sırasında kişilerin birincil amacı para kazanmaktır. Eğer doğru bir yatırım yapılmazsa, kaybedilen bütçe ne olursa olsun, kişilerin bir sonraki yatırımlarından zarar ile ayrılmalarına neden olacaktır.

Alt coin almak isteyen, şuan yatırım yapan ya da piyasaları araştıran kişilerin bilmesi ve dikkat etmesi gereken hususları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  1. Kişilerin ilk olarak hangi coin türünü seçeceğine, bu coin türü için de ne kadarlık bir bütçe ortaya koyacağına karar vermesi gerekmektedir.
  2. Dikkat edilmesi gereken ilk durum hangi coin türünün alınacağıdır. Yani, güvenilir olan, gelecekte artması beklenen ama şuan pahalı olan coin türü almak yerine, kişilerin daha düşük miktarda olan ve tamamen şansa bağlı olan coin türlerine yönelmemesi gerekmektedir. İyice araştırması, sonrasında da bütçesine uygun miktarda alım yapması gerekmektedir.
  3. Coin için güvenlik önlemlerinin arttırılabilmesi için sanal kripto para cüzdanı almanız gerekmektedir.
  4. Kripto para birimlerinde, Bitcoin dışında yapılacak tüm yatırımlarda uzun vade düşünülmelidir. Bundan dolayı, coin fiyat kaybettiğinde ya da artışa geçtiğinde, hemen bozdurma işlemi yapmamalısınız.
  5. Firma seçimlerinizde, talep edilen komisyon miktarları başta olmak üzere, müşteri hizmetleri desteği, alt yatırım tutarları ve işlem onay sürelerini dikkate almalısınız.

Kişilerin alt coin yatırımı için dikkat etmesi gerekenleri bu şekilde özetleyebiliriz. Buna ek olarak da, kişilerin yeni çıkmış kripto para birimlerinin yerine, daha güvenilir ve geçmişi olan birimlere yönelmesi gerekmektedir.

Son Güncelleme: 04.01.2018 21:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.