banner29

Android ve İOS Cihazlar İçin Kripto Cüzdanlar

Kripto para cüzdanı, özel anahtarlar ve açık anahtarlar kullanılarak oluşturulan, kişilerin kripto para birimlerini saklamasını sağlayan, aynı zamanda da farklı kişilere kripto para gönderilmesine yardımcı olan cüzdanlardır

Android ve İOS Cihazlar İçin Kripto Cüzdanlar

Kripto para cüzdanı, özel anahtarlar ve açık anahtarlar kullanılarak oluşturulan, kişilerin kripto para birimlerini saklamasını sağlayan, aynı zamanda da farklı kişilere kripto para gönderilmesine yardımcı olan cüzdanlardır

04 Ocak 2018 Perşembe 21:18
2267 Okunma
Android ve İOS Cihazlar İçin Kripto Cüzdanlar

Kripto para birimlerinin hangisine yatırım yapılıyor olursa olsun, kişilere herhangi bir fiziksel teslimat yapılmamaktadır. Yani, kişilerin ellerinde bulundurdukları kripto para birimleri, tamamen sanal ortamda kayıt altına alınmaktadır. Bundan dolayı, olası bir dolandırıcılık durumunun önüne geçilebilmesi ve kişilerin tüm yatırımlarını güvence altına alabilmeleri için, kripto para cüzdanı kullanması gerekmektedir. Bu cüzdanlar, yine açık kaynak kodları ile oluşturulmuştur. Bundan dolayı da farklı kişiler tarafından incelenmesi ya da ele geçirilmesi mümkün değildir.

Kripto Para Cüzdanı Nedir?

Kripto para cüzdanı, özel anahtarlar ve açık anahtarlar kullanılarak oluşturulan, kişilerin kripto para birimlerini saklamasını sağlayan, aynı zamanda da farklı kişilere kripto para gönderilmesine yardımcı olan cüzdanlardır. Dijital para saklama, transfer işlemleri, bakiye kontrolleri gibi işlemlerin yapılmasını sağlayan bu cüzdanlar, blok zincirleri ile yani blockchain ile etkileşime geçen programlardan oluşmaktadır.

Hangi dijital para birimi kullanıyor olursanız olun, uygun bir cüzdan bularak sizler de yatırımlarınızı güvence altına alabilirsiniz. Kişiler sadece Bitcoin konusunda bu cüzdanları kullanabileceği düşünse de, diğer alt coinler için de aynı şekilde kullanım sağlanabilmektedir.

Bu cüzdanlar hakkında bilinmesi gereken diğer bir durum, saklama işlemleridir. Çünkü, kripto paralar için oluşturulan bu cüzdanlar, normal cüzdanlarda olduğu gibi, para saklama işlemi yapmamaktadır. Fiziki bir şekilde saklanmayan bu para birimleri, yalnızca şifrelenmiş şekilde bu cüzdanların içerisinde muhafaza edilmektedir.

Mobil Kripto Para Cüzdanları Hangileridir?

Yatırım piyasalarının büyük bir kısmının mobil cihazlar üzerinden erişilebiliyor ve kolay bir şekilde de işlem yapılabiliyor olmasından dolayı, kişiler kripto para cüzdanı için de mobil uygulamaları tercih etmektedirler. Şuan Android ve İOS işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışan birçok cüzdan bulunmaktadır. Kişiler kullandıkları işletim sistemine uygun olarak bir wallet uygulaması indirebilir ve yatırımlarını güvenceye alabilirler.

Mobil cüzdan kullanımı ile birlikte kişilerin elde edeceği kolaylıkların başında, ödeme yöntemleri gelmektedir. Yani, kripto para birimlerinin yer aldığı cüzdanınızda ne kadar bit bütçe olursa olsun, mobil cihazlarınız üzerinden ödeme işlemi yapabileceksiniz. Bunun için QR kod uygulaması bulunan firmaları tercih etmeniz ve kara kod (QR Kodu) mobil cüzdanınıza okutmanız yeterli olacaktır.

Kolay bir şekilde kullanım sağlayabileceğiniz bu cüzdanları indirmek için, kısa bir araştırma yeterli olmayacaktır. Onlarca farklı cüzdan uygulaması bulunduğundan dolayı, kişilerin kullanıcı yorumlarını dikkate alması ve güvenilirlik araştırması yapmak gerekmektedir.

Android İçin Mobil Kripto Para Cüzdanları

Android işletim sistemine sahip olan kişiler, mobil cihazlarından erişim sağlayabilecekleri cüzdanlar için, şunları dikkate almalıdırlar.

  • Bread Wallet
  • BTC.com
  • Coin Space
  • Electrum
  • Green Address
  • Green Bits
  • My Cellium
  • Air Bitz
  • Arc Bit
  • Simple Coin
  • Bitcoin Wallet
  • Bither

Çemrimiçi olarak kullanılabilen bu cüzdanlara dilediğiniz an kripto para birimlerinizi aktarabilir, dilediğinizde harcayabilir ya da farklı bir kişiye aktarımını sağlayabilirsiniz.

İOS İçin Mobil Kripto Para Cüzdanları

Uygulamalar konusunda daha kısıtlı bir şekilde işlem gören İOS işletim sisteminde, toplam 7 adet kripto para cüzdanı bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir.

  • Bither
  • Bread Wallet
  • Green Address
  • Ait Bitz
  • Arc Bit
  • BTC.com
  • Coin Space

Yukarıda bulunan kripto para birimlerinin depolanması ve kontrolünü sağlayan cüzdanlar, İOS işletim sistemlerinde oldukça kolay bir şekilde kullanılmaktadır. Güvenilirlik konusunda da sorun çıkarmamış olan bu cüzdanlar, kişiler tarafından en çok tercih edilenler arasından tercih edilmiştir.

Çevrimiçi özelliği bulunan ve kişilerin en güvenli bulduğu cüzdanlar bu şekildedir. Kişiler, yatırım bütçelerini de göz önünde bulundurarak, farklı cüzdanlar üzerinden araştırma yapıp, sonrasında indirme işlemi başlatabilirler.

Son Güncelleme: 04.01.2018 21:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.