banner29

Ethereum Nedir? Nasıl Alınır

Ethereum nasıl alınır konusunda son dönemlerde arayışların artmasının nedeni, Bitcoin’e yönelik tehditlerin giderek artmasıdır

Ethereum Nedir? Nasıl Alınır

Ethereum nasıl alınır konusunda son dönemlerde arayışların artmasının nedeni, Bitcoin’e yönelik tehditlerin giderek artmasıdır

03 Ocak 2018 Çarşamba 16:40
2427 Okunma
Ethereum Nedir? Nasıl Alınır

Son dönemlerde yatırımcıların dilinden düşmeyen kripto para birimlerinde, öncelikli olarak Bitcoin tercih ediliyor gibi görünse de, en az Bitcoin kadar değerli birçok alt coin de bulunmaktadır. Şuan işlem yapan alt coin türlerine baktığımız zaman, hem kolay bir şekilde alınabilen hem yatırımcısına kazandıran hem de güvenli bulunan coin türünün başında, Ethereum gelmektedir. Ethereum nasıl alınır konusuna geçmeden önce, dijital para birimi hakkında bilgilendirme yapmak çok daha doğru olacaktır.

Bu para birimi, her ne kadar alt coin olarak tanımlansa da, en az Bitcoin kadar değerli ve tercih edilebilir bir para birimidir. Kripto para olmasından dolayı da Ethereum’da da serbest piyasa koşulları geçerlidir. Kişilerin alım istekleri ya da kullanılabilir olmalarından dolayı kripto para biriminin fiyatı artıp azalabilmektedir. Söz konusu kripto para biriminde, bilinmesi gereken ilk durumlardan birisi de kurucusunun belli olmasıdır. Bitcoin kurucusu olarak Satoshi Nakamoto gösteriliyor olsa da, son dönemlerde yapılan açıklamalarda bu ismin gerçek birisine ait olmadığı ve bunun yerine sadece takma isim olduğu belirtilmektedir.

Ethereum Kim Tarafından Kuruldu?

Ethereum kurucusu olarak Vitalik Buterin ismi karşımıza çıkmaktadır. Kripto para piyasalarında çok tanınan bir isim olan Buterin, aynı zamanda Bitcoin Magazine sitesinin de kurucusu konumundadır. Birçok konferans veren ve gelecekte kripto para birimlerinin aktif bir şekilde kullanılacağını belirten Buterin, kendisinin piyasaya süreceği kripto para birimini de bu sektörde uzman olan kişilerden destek alarak kurmuştur. 4 ayrı kişinin birlikte çalışması ile kurulan ve 2 aylık bir sürede piyasaya sürülen bu para birimi, borsada da işlem görmektedir.

Ethereum Nasıl Alınır?

Ethereum nasıl alınır konusunda son dönemlerde arayışların artmasının nedeni, Bitcoin’e yönelik tehditlerin giderek artmasıdır. Binlerce Dolar değere ulaşmış olan Bitcoin, elbette yatırımcılarına çok yüksek miktarlarda para kazandırmıştır. Ancak, birçok ülke, gerek kara para aklanması gerekse haksız kazanç olarak görülmesinden dolayı bu para birimine karşı tepki göstermektedir. Bundan dolayı, kişiler Bitcoin’e en iyi alternatif olarak gösterilen Ethereum’u tercih etmektedir.

Kişilerin Ethereum alabilmesi için, yine madencilik faaliyetlerine yönelmesi ya da doğrudan borsa üzerinden alım yapması gerekmektedir. Şuan Türkiye’de faaliyet gösteren ve güvenilir bir şekilde işlem yapılabilen birkaç farklı firma bulunmaktadır. Bu firmalara bakıldığı zaman en çok tercih edilen olarak BTC Turk ve Koineks firmaları karşımıza çıkmaktadır.

Kişiler belirttiğimiz firmalardan kendileri için bir hesap oluşturduktan sonra, doğrudan Ethereum almaya başlayabilirler. Fakat, Ethereum alacak olan kişilerin, kripto para borsaları için aracı kurumlara üye olmadan önce, komisyon oranları ve işlem onay sürelerini araştırması gerekmektedir. 24 saat boyunca işlem gören kripto paralar, anlık olarak fiyat farklılaşmasına maruz kalmaktadır. Bundan dolayı, seçeceğiniz firmanın kesinlikle anlık işlem yapıyor olmasına özen göstermelisiniz.

Ethereum Yatırımı İçin Öneriler

Ethereum nasıl alınır konusunda görüldüğü gibi kişilerin kısa bir araştırma yapması, Ethereum tahminlerine ulaşması ve kripto para borsalarına ulaşmak için de bir firma seçimi yapmalıdırlar. Sonrasında hemen işleme başlayabilirler. Ancak, kişilerin yatırım yapmadan önce dikkat etmesi gereken ve kazanç sağlayabilmesi için de uygulaması gereken yöntemler şu şekildedir.

  • Ethereum için en doğru yatırım uzun vadede olacaktır.
  • Birikimlerinizi doğrudan bu alana yöneltip, sadece takip yaparak uzun vadede kazanç elde edebilirsiniz.
  • Ethereum için kısa vadede yatırım ve kazanç düşünenler, borsa üzerinden anlık alım ve satım yapmalıdırlar.
  • Ethereum birimlerinin güvenceye alınması için, hem mobil cihazlarda hem de internet ortamında güvenli bir kripto para cüzdanı almayı da ihmal etmemelisiniz.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.