banner29

Türkiye’deki Kripto Para Borsaları

Türkiye’de, işlemlerin hızlandırılması, kolaylaştırılması ve kripto para birimlerinin daha kolay bir şekilde alınıp satılabilmesi amacıyla, bir takım aracı kurumlar da ortaya çıkmıştır.

Türkiye’deki Kripto Para Borsaları

Türkiye’de, işlemlerin hızlandırılması, kolaylaştırılması ve kripto para birimlerinin daha kolay bir şekilde alınıp satılabilmesi amacıyla, bir takım aracı kurumlar da ortaya çıkmıştır.

04 Ocak 2018 Perşembe 15:58
3612 Okunma
Türkiye’deki Kripto Para Borsaları

Kripto para birimlerine yönelik yapılan yatırımlarda, ülkelere göre sıralamalar incelendiği zaman, ülkemizin ilk 5 içerisinde yer aldığı görülmektedir. Ciddi bir konumda yer alan Türkiye’de, işlemlerin hızlandırılması, kolaylaştırılması ve kripto para birimlerinin daha kolay bir şekilde alınıp satılabilmesi amacıyla, bir takım aracı kurumlar da ortaya çıkmıştır. Kripto para borsası için erişim sağlamanızı, güncel fiyatlardan alım ve satım yapmanızı sağlayan bu firmalar, küçük boyutlu yatırımlarda kişilerin cüzdan almasını da zorunlu kılmamaktadır. Bundan dolayı başta küçük yatırımcılar olmak üzere, diğer tüm kripto para hayranları bu piyasada kolay bir şekilde işlem yapabilmektedir. Türkiye’de işlem yapılabilecek ve borsaya erişim sağlamanıza yardımcı olacak firmaları, aşağıdaki alt başlıklar ile ele alabiliriz.

BTCTurk

Türkiye’de açılmış olan ilk kripto para borsası olarak karşımıza çıkan BTCTurk, ilk başlarda yalnızca Bitcoin alım ve satımı konusunda kişilere yardımcı olmaktaydı. Sağlam bir alt yapısı bulunan firma, diğer firmalara göre daha tecrübelidir. Öyle ki, işlem hacminin oldukça fazla olduğu dönemlere baktığımız zaman, firmanın bu süreçleri bile sorunsuz bir şekilde atlattığını görmekteyiz. Fiyatlarının anlık olarak belirleniyor olması, borsada işlem yapacak ve alım satım üzerine yatırım planı olan kişileri bu durum etkilemektedir.

Talebin fazla oluşundan dolayı zamanla alt coin türlerine de yönelen BTCTurk, şuan Bitcoin’in yanı sıra Ethereum’u da işleme almıştır. Bundan dolayı Bitcoin ve Ethereum almak isteyen kişilerin firma arayışlarında, BTCTurk tercih edilebilecektir.

Paribu

Türkiye piyasasında en çok sevilen aracı kurumlarından birisi olan Paribu, diğer borsalara oranla kişilerin daha pratik bir şekilde işlem yapmasını sağlamaktadır. Kimlik onayı durumu konusunda tereddüt yaşayanların tercih ettiği kişiler, firmanın belirlediği sınırı aşmadığı sürece, herhangi bir kimlik onayı ile de karşılaşmayacaktır. Bundan dolayı, daha fazla kitleye hitap etmektedirler. Kripto para borsası konusunda başarılı olan firma, geçtiğimiz dönemlerde bazı altyapı sorunları yaşamaktaydı. Ancak, 2017 itibari ile bu sorunları aştıklarını ve işlem hacimlerini de bu çalışmalarından dolayı arttırmaktadır.

Koinim

Kripto para borsası içerisinde Bitcoin her firmada bulunuyor olsa da, alt coin türleri her firma tarafından tercih edilmemektedir. Eğer kişiler, kripto paralar içerisinde Litecoin alım ve satımı da yapmak istiyorsa, doğrudan Koinim’i tercih edebilirler. Firma, Litecoin alımı yapmak isteyen kişilere, çok hızlı bir şekilde işlem sunmaktadır. Ancak, kişilerin firmaya üye olmadan önce bilmesi gereken özel bir durum vardır. O da bankalar arasında işlem yapılıyor olmasından dolayı kimlik doğrulama işleminin zorunlu tutulmasıdır. Bu şart kendisi için sorun olmayan kişiler, piyasaya giriş yaparak işlem yapabilecektir.

Koinim firmasının ilgi görmesindeki diğer bir neden ise, para yatırma konusunda bir alt limitin olmayışıdır. Yani, çok düşük tutarlarda bile para yatırımı yapabilir, bunları da kripto para birimlerini alarak kullanabilirsiniz.

Koineks

Türkiye’de bulunan kripto para borsası konusunda en son kurulan ve genç bir firma olarak tabir edilen Koineks, Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Doge ve Dash birimleri üzerinden kişilerin alım ve satım yapmasını sağlamaktadır. Oldukça kullanışlı bir internet sitesi olmasının yanı sıra, eleştirilen bazı yönleri de bulunmaktadır. O da, alım ve satım yapılması sırasında kişilere fazla bir fark sunuyor olmalarıdır. Şuan yeni bir firma olmalarından dolayı işlem hacimleri düşüktür. Ancak, kişiler firma aracılı ile yapacakları tüm alım ve satım işlemlerinde, para yatırma ve çekme yöntemlerinden haftanın yedi günü ve yirmi dört saat faydalanabilecektir. Para çekme işlemlerinde ise, miktar göz önünde bulundurularak farklı miktarlarda komisyon talebi bulunmaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.