banner29

Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Ev isteyenlere konut, araba isteyenlere taşıt ve başka ihtiyaçları olan bireylere de ihtiyaç kredisi vardır.

Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Ev isteyenlere konut, araba isteyenlere taşıt ve başka ihtiyaçları olan bireylere de ihtiyaç kredisi vardır.

13 Şubat 2017 Pazartesi 15:29
2001 Okunma
Faizsiz Kredi Veren Bankalar

Her birey hayatının belli bir döneminde nakit sıkıntısı çekebilir. Bu tüm insanlarda karşılaşılabilecek gayet olağan bir durumdur. Artık her türlü ihtiyaca yönelik bir kredi vardır ve bankalarda sahiplerini beklemektedir. Ev isteyenlere konut, araba isteyenlere taşıt ve başka ihtiyaçları olan bireylere de ihtiyaç kredisi vardır.

Bankaların vermiş olduğu kredilerin belli bir faiz oranı vardı ve bu faiz oranı bankadan bankaya ve kredinin türüne göre değişiklik göstermektedir. Günümüzde insanlar doğal olarak faizsiz kredi istemektedirler. Bu da oldukça doğal bir istektir. Hiç kimse faiz ödemek istememektedir.

Günümüzde faizsiz kredi dendiği zaman akla ilk gelen kurum KOSGEB’dir. KOSGEB’in açılımı Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’dır. KOSGEB girişimcilere vermiş olduğu hibe ve faizsiz kredi ile bilinir. KOSGEB girişimcileri destekleyerek onlara 50 bin TL faizsiz kredi imkânı sunmaktadır. Böylece girişimciler yalnızca kullandıkları kadarını ödeyecektir. Fakat KOSGEB’den faizsiz kredi almak için bazı şartlar aranmaktadır. İlk olarak girişimciler KOSGEB’in kurslarına giderek bitirme sertifikası almalıdır.

Sonrasında ise KOSGEB’in veri tabanına kaydolmalıdır. Veri tabanına kayıt tamamlandıktan sonra başvuru formu doldurularak önce kurulan işletmelerinin tüm bilgileri eksiksiz girilmelidir. Sonra kişi kendi bilgilerini girmelidir. Hepsi doldurulduktan sonra çıktılar alınmalıdır ve ilgili KOSGEB müdürlüğüne verilmelidir. KOSGEB kişilerden mutlaka iyi bir proje istemektedir. Ekonomiyi canlı tutacak ve rekabeti arttıracak ilgi çekici bir yeni proje KOSGEB için oldukça önemlidir. KOSGEB’den destek alabilmek için sağlam bir proje gerekmektedir. Fakat zaten bireyler KOSGEB eğitimlerine giderek sertifika almaktadır. Bu eğitimlerde iyi bir projenin nasıl yapıldığı anlatılmaktadır. KOSGEB verdiği hibe ve faizsiz kredi ile Türkiye’nin ekonomisine katkı yapmak istemektedir. Ekonomi için iyi adımlar atabileceği düşünülen işletmeler desteklenmektedir. Geçmiş yıllarda KOSGEB’den alınan para işletme kurulduktan ve işletme için tüm harcamalar yapıldıktan sonra alınıyordu ve kişi parayı almadan önce borca girmek zorundaydı fakat 2017 yılı itibari ile kişiler işletmeyi kurmadan da parayı alıp işletmeyi bu doğrultuda kurabiliyorlar. Bu gelişme tüm girişimcileri çok sevindirdi çünkü girişimciler kredi çıkmayacağından korkarak borca girmeye korkuyordu. KOSGEB’in kredileri Garanti Bankası’ndan, Deniz Bank’tan, Halk Bank’tan, Ziraat Bankası’ndan, Vakıf Bank’tan, Akbank, İş Bankası ve QNB Finans Bank’tan kullanılabilmektedir.

Bir diğer faizsiz kredi veren banka Ziraat Bankası’dır. Ziraat Bankası çiftçilerden faiz almamaktadır. Böylece çiftçilerin büyümesini, daha geniş alanlara yayılarak daha kaliteli ürünler vermesini amaçlamaktadır. Arıcılık, büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, hindi besleyiciliği, süt hayvancılığı, su ürünleri avcılığı, bitkisel üretim gibi işler ile uğraşan çiftçilerin bu işeri daha kaliteli yapması beklediğinden çiftçilere faizsiz kredi verilmektedir. Yalnızca çiftçiler değil emekliler de Ziraat Bankası’ndan faizsiz kredi alma şansına sahiptir. Üstelik bu kredilerin vade süreleri de oldukça yüksek olduğundan emekliler çok daha kolay bir şekilde ödemelerini yapabilmektedir. Faizsiz emekli kredisine başvuru yapmak için T.C. kimlik belgesi, emeklilik belgesi, ikametgâh ve vesikalık fotoğraf gerekmektedir.

Halk Bank ise esnafa faizsiz kredi vermektedir. Halk Bank’ta bu uygulaması ile esnafın büyüyerek gelişmesini amaçlamaktadır. Halk Bank yalnızca esnafa değil sanatkarlara da faizsiz kredi desteği sağlamaktadır. Halk Bank gibi Vakıf Bank’ta emeklilere faizsiz kredi vermektedir. Deniz Bank’ta 1000 TL ihtiyacı olan emeklilere bu miktarı faizsiz bir şekilde vermektedir. Ancak bunun karşılığında emeklileri kendi müşterisi yapmaya çalışarak otomatik ödemeleri bankaya bağlamak istemektedir. Fiba Banka ise emeklilere 3000 TL faizsiz kredi vermektedir. 18 aya kadar vade seçeneği bulunan Fiba Banka 345 TL kesmektedir.

Normal vatandaşların faizsiz kredileri genellikle finansman adı altında geçmektedir. 1985 yılında başlayan bir uygulamadır. Bu bankaların denetleyicisi ise Türkiye Katılım Bankaları Birliği’dir. Kredi faizi ödemenin haram olarak karşılanmasından dolayı faizsiz krediler büyük bir kesim tarafından tercih edilmektedir. Albaraka Türk faizsiz kredi konusunda hizmet veren en eskilerdendir ve kuruluşu 1985 yılındadır. Kuveyt Türk’te aynı şekilde faizsiz kredi imkânı sunmakta olan bir bankadır. Ziraat Katılım ise henüz yeni olmasına ve üç yıldır faaliyette olmasına karşın oldukça fazla tercih edilmektedir. En son kurulan ise Vakıf Katılım’dır. Vakıf Katılım 2015 yılında kurulmuş olup müşterilerine finansman desteği sağlayan bir kurumdur.

Son Güncelleme: 13.03.2017 21:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.