banner29

Güneydoğu’ya Turist Akını Başladı

En fazla turist ve ziyaretçi akınına uğrayan şehir Şanlıurfa yılın neredeyse 4 aylık döneminde ziyaretçi artışına uğradı.

Güneydoğu’ya Turist Akını Başladı

En fazla turist ve ziyaretçi akınına uğrayan şehir Şanlıurfa yılın neredeyse 4 aylık döneminde ziyaretçi artışına uğradı.

23 Mayıs 2017 Salı 21:18
629 Okunma
Güneydoğu’ya Turist Akını Başladı

Güneydoğu uzun zaman sonra yeniden eski günlerine dönmeye başladı. Terör olayları nedeniyle insanların uzak durduğu Güneydoğu’da barış ve huzurun daha fazla ön plana çıkmasıyla birlikte vatandaşlarda bu bölgeye akın etmeye çalıştılar. Güneydoğu için inanç ve kültür turizminin önemli merkezi diyebiliriz. Ve tercih edilmesinin en büyük nedenlerinin başında ise doğanın insana sunmuş olduğu eşsiz güzellik. Güneydoğu’ya artan bilgi aynı zamanda bölgedeki otellerinde hızlı bir şekilde dolmasına neden oldu. Başta yıldızlı oteller ve konaklama evlerinde ziyaretçiler rezervasyon yaptırmadan neredeyse kalacak yer bulamıyorlar.

“HER İLDE ARTIŞ”

En fazla turist ve ziyaretçi akınına uğrayan şehir Şanlıurfa yılın neredeyse 4 aylık döneminde ziyaretçi artışına uğradı. Bunun yanı sıra 12.500 yıllık tarihe sahip olan Göbeklitepe’ de en fazla ziyaret edilen bölgeler arasında.

Bölgede uzun süreden bu yana terör olayları yaşanıyor ve dolayısıyla da insanlar buralardan uzak durmaya çalışıyordu. En büyük sıkıntıyı çeken illerin başında gelen Diyarbakır’da da bu yıl turizm ciddi anlamda hareketlendi. Geçtiğimiz 3 ay içerisinde 53 bin kişiyi ağırlayan şehir geçen sene ki oranlara göre de ziyaretçi sayısını % 130 artırmayı başardı.

Bölgede mutlu olan şehirlerden biri de Mardin. Şehir turizmdeki pastadan kendisine düşen payı da almak istiyor. Şimdiden geçen yıl göre % 35 oranında bir ziyaretçi artışı söz konusu.

GAZİANTEP'TE TATİL ZAMANI

Gaziantep özellikle de yemekleriyle insanları büyüleyen bir şehir. Kentte özellikle son dönemlerde şehre gelen tur otobüslerini çok fazla görebiliyoruz. Gaziantep’te en fazla ziyaret edilen yerler arasında Zeugma Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Elmacı Pazarı, Gaziantep Kalesi ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.