banner29

Matic Coin Geleceği Uzmanların Yorumuyla 2022 Matic Coin

Matic coin geleceğini sizler için masaya yatırdık. Uzman gözüyle matic coin yorumları, 2022 yılında olası fiyat senaryoları. Hepsi özel haberimizde.

Matic Coin Geleceği Uzmanların Yorumuyla 2022 Matic Coin

Matic coin geleceğini sizler için masaya yatırdık. Uzman gözüyle matic coin yorumları, 2022 yılında olası fiyat senaryoları. Hepsi özel haberimizde.

23 Şubat 2022 Çarşamba 17:13
6493 Okunma
Matic Coin Geleceği Uzmanların Yorumuyla 2022 Matic Coin

Matic Coin Geleceği ve Matic Coin Yorum konularını inceleyeceğimiz içeriğimizde 2022 yılı itibariyle en değerli ilk 15 kripto para arasında yer alan Polygon (MATIC) varlığını detaylıca inceleyeceğiz. Yazının yayınlandığı an itibariyle 1,59 dolardan işlem gören MATIC, 27 Aralık 2021 tarihinde 2,92 dolardan işlem görerek ATH yapmayı başarmıştır. Yıllık periyotta yatırımcılarına %950 kazandıran MATIC, bu yıl yatırımcılarına en çok kazandıran varlıklar arasındadır.

Matic Network blok zincirinin resmi dijital varlığı olan MATIC, birçok dijital varlığın aksine ağ katmanına değer katmak için değil alternatif bir katman oluşturmak için üretilen bir dijital varlıktır. Matic Network ağının temel amacı blok zinciri ekosistemindeki karmaşayı azaltmak ve ekosisteme ölçeklenebilirlik kazandırmaktır.

Matic Coin Nedir?

Matic Coin, içeriğimizin başında da belirttiğimiz gibi Matic Network ağına alternatif oluşturmak için oluşturulan ve piyasa değeri itibariyle en değerli ilk 15 kripto para arasında yer alan bir dijital varlıktır. Merkeziyetsiz Finans (DeFi) ekosisteminin en popüler varlıkları arasında yer alan MATIC’in 2022 yılına da 2021 yılında yaptığı gibi damga vurması beklenmektedir.

MATIC Coin madenciliği yapılmayan bir varlık olmakla birlikte mevcut arzı yönetici ekip tarafından piyasaya kademeli olarak sağlanmaktadır. MATIC Coin birçok borsada (Binance, Huobi, Coinbase, Kucoin ve GATE gibi) işlem gören bir varlık olmakla birlikte ülkemizdeki borsalarda da alınıp satılabilen yani kolay erişebilen bir varlıktır.

MATIC Coin, Ethereum’un ağının ölçeklenebilirliği konusunda ciddi katkı sağlamış Plasma algoritmasının temellerini atan bir projedir. Bu algoritma sayesinde akıllı sözleşmeler desteklenmekte ve merkeziyetsiz finans projeleri kolay bir şekilde oluşturulabilmekte ve sürdürülebilmektedir.

Matic coin grafik

Matic Coin Geleceği 2022

Matic Coin Geleceği olan bir varlık olmakla birlikte maksimum arz miktarı 10 milyar adettir. Bu sayının 6,8 milyar adeti aktif olarak dolaşımdadır. Kripto para ekosisteminin %0,59’una hakim olan MATIC, 2021 yılının ilk ve son çeyreklerinde ciddi değer kazanmıştır. İlk çeyrekte 2,45 dolardan işlem görerek potansiyelini tüm ekosisteme kanıtlayan MATIC, son çeyrekte ise 2,92 dolara kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırmayı başarmıştır.

Matic Coin Geleceği noktasında birçok analist olumlu görüşlere sahiptir çünkü DeFi ekosisteminin önemli bir varlığı olan bu coin hızlı transfer edilebildiği gibi transfer maliyeti de oldukça düşük bir varlıktır. Ethereum ekosistemine de ciddi katkıları olan MATIC bu yüzden Ethereum varlıklarına ilgi gösteren yatırımcılar tarafından da tercih edilmektedir.

MATIC Coin ilk olarak Binance borsasında 2019 yılında listelenmeye başlamıştır. Listelendiği tarihte 0,003 dolar gibi bir rakamdan borsaya giriş yapmış aradan geçen 2 yıllık süreçte 2,95 dolara kadar yükselmeyi başarmıştır. Matic Coin Geleceği noktasında bu veri bile bize ciddi anlamda umut vermektedir.

Matic Coin Yorum 2022

Matic Coin Yorum konusu %80 oranında Ethereum’un geleceğine bağlıdır. DeFi ekosistemindeki tüm varlıklar Ethereum’un mevcut ağını kullandığı için Ethereum’un piyasada değer kazanması, Matic Coin gibi bu ağı kullanan varlıkların fiyatına doğrudan etki etmektedir. Hali hazırda, Ethereum’un bir yıllık grafiğini incelediğimizde de Ethereum’un ilk ve son çeyrek performansının oldukça iyi olduğunu görebilmekteyiz. Matic Coin Geleceği konusunda da söylediğimiz gibi MATIC’de benzer periyotlarda ciddi bir yükseliş sağlamayı başarmıştır.

Matic Coin Nedir Ne İşe Yarar?

Matic Coin, Ethereum ekosistemine ölçeklenebilirlik katmak amacıyla oluşturulan Matic Network’un resmi kripto parasıdır. DeFi ekosisteminde yer alan Matic Coin aynı zamanda Polygon ödeme ekosisteminde de aktif olarak kullanılan bir kripto ödeme aracıdır.

Matic Coin Hangi Yıl Çıktı?

Matic Network projesi ilk olarak 2017 yılının son çeyreğinde duyurulmuştur. Polygon’da aynı yıl kullanıcılara duyurulmuş bir ekosistemdir. Matic Coin ise 2019 yılında Binance kripto para borsasında listelenmiş ve ardından ciddi bir şekilde fiyatını arttırarak yoluna devam etmiştir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.