banner29

Almanya'da Üniversite Seçenekleri

Almanya’daki üniversiteler, son yıllarda üniversite öğrencilerinin adeta gözdesi olmuş durumda. Özel haberimizde Alman üniversitelerine değindik.

Almanya'da Üniversite Seçenekleri

Almanya’daki üniversiteler, son yıllarda üniversite öğrencilerinin adeta gözdesi olmuş durumda. Özel haberimizde Alman üniversitelerine değindik.

25 Nisan 2022 Pazartesi 13:18
1235 Okunma
Almanya'da Üniversite Seçenekleri

Şimdi Almanya Üniversiteleri Gözde

Almanya’daki üniversiteler, son yıllarda üniversite öğrencilerinin adeta gözdesi olmuş durumda. Almanya üniversitelerinin akademik yapılarına göz atıldığında genel olarak lisans ve yüksek lisans ve doktora dereceleri olmak üzere, üç kategoride hizmet sağlamaktadırlar. Pratik uygulamalar ve akademik eğitimler kapsamında iki model şeklinde özetlenebilen lisans eğitimleri bağlamında farklı tarz eğitimler de verilmektedir. Bu eğitimler normal eğitim veren üniversitelerde genel olarak akademik araştırmalar neticesinde teorik olarak verilmektedir. Öte yandan Fachhochschule olarak adlandırılan uygulamalı üniversitelerde ise teorikten ziyade, daha pratiğe yönelik olan eğitimler ön planda olmaktadır. Almanyada üniversite okumak konusunda bu nedenle özellikle mühendislik alanlarında kendilerini geliştirmek isteyen öğrencilerin daha sık rağbet ettikleri gözlemlenmektedir. Mühendislik fakültesi öğrencileri, bu nedenle sık sık Almanya üniversiteleri içerisinde en iyi üniversiteler hangileri? Sorusunu da sormaktalar. Tabi ki her akademik bölüm için bu sıralamalar okuldan okula değişebiliyor.

Almanya'daki en iyi üniversiteleri sıralama yapmamız gerekirse;

  • Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi
  • Berlin Teknik Üniversitesi
  • Heidelberg Üniversitesi
  • Münih Teknik Üniversitesi
  • Berlin Frei Üniversitesi
  • Tübingen Üniversitesi
  • Aachen Teknik Üniversitesi

Bu kjaliteli Alman üniversiteleri binlerce yıllık geçmişe sahiptirler. Aynı zamanda çeşitli akademik bölümler kapsamında nitelikli eğitimlerin de öğrencilere sunulduğu üniversitelerdir. Öğrenciler Almanya’daki üniversitelere kayıt olmayı hedeflerken, burada profesyonel yardım almaya da ihtiyaç duyuyorlar. Bu süreçte tabiki Almanya eğitim danışmanlığı oldukça cazip bir seçenek olarak öğrencilere adeta göz kırpıyor.

Almanya'da Yüksek Lisans Yapma Fırsatları

Türkiye’de öğrenciler tarafından son yıllarda, bilindiği üzere, yurtdışı eğitimlere ilgi, alaka hayli artmış durumda. Gerek lisans, gerek ise yüksek lisans ya da doktora alanlarında öğrencilere yurtdışı eğitim seçenekleri daha cazip geliyor. Öyle ki, son dönemlerde yüksek lisans yapmayı düşünen öğrencilerin çok ciddi bir kısmı, bu süreci yurt dışında düşünüyorlar. Özellikle de yüksek lisans alanlarında Almanya'daki üniversitelerde öğrenim görmeyi hedeflemektedirler. Nitekim öğrenim imkânlarına göz atıldığında, Almanyada yüksek lisans şartları öğrenciler için daha cazip gelmekte.

Avrupa’da eğitim görürken öğrenciler tabii maliyet hesabı da yapmaktalar. Almanya'daki eğitim öğretim giderlerinin, öğrenim masraflarının öğrencileri de çok fazla düşündüren soruların başında gelmesi olağan bir durum. Bu nedenden dolayı Almanya’da öğrenciler eğitimlerini gördüğü sürece ekstra işlerde çalışabiliyorlar. Böylece de vakitlerini verimli geçirebilirler. Böylelikle, üniversite öğrencileri zamanla eğitim harçlıklarını yarı zamanlı işlerde çalışarak çıkarabilirler. Çünkü Almanya'da öğrenciler lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini sürdürürken, aynı zamanda kendilerine çalışma izni de verilmektedir. Özellikle de teknik alanlarda yüksek lisans eğitimlerini daha iyi yerlerde tamamlamak isteyen öğrenciler için Almanya eğitim en ideal tercihlerden biri olmaktadır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.