banner29

Bakan açıkladı. Engelli istihdamına teşvik geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Cumhurbaşkanının işci çalıştırma seferberliğene engellilerinden dahil edileceği müjdesini verdi.

Bakan açıkladı. Engelli istihdamına teşvik geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Cumhurbaşkanının işci çalıştırma seferberliğene engellilerinden dahil edileceği müjdesini verdi.

14 Nisan 2017 Cuma 16:02
4966 Okunma
Bakan açıkladı. Engelli istihdamına teşvik geliyor

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Ülke genelinde “istihdam seferberliği” talimatı verilmişti. O talimatın ardından bir milyona yakın kişi yeni iş sahibi olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu bu seferberliğe engellilerinden dahil edileceği müjdesini verdi.

Bakkalda, Markette, Pastanede Çalışana Teşvik

Bilindiği üzere özel sektöre 50 ve üzeri işçi çalıştıran iş yerleri, personellerinin %3’ünü engellilerden oluşturmak zorunda. Bakan Müezzinoğlu İTO (İstanbul ticaret odası) yaptığı konuşmada engellilere bir müjde vererek engelli işçi çalıştırmada zorunluluk olan 50 sayısının aşağıya çekileceğini belirtip, şu açıklamalarda bulundu.

“Engelli bireylerin kendi mahallerinde yaşadıkları ortamda iş sahibi olmaları için o mahallede bulunan bakkal, market, pastane 3 işçi çalıştırıyorsa biz bunlara diyeceğiz ki bu 3 işçiden biri engelli olsun. Bizde sana olağanüstü teşvik verelim.” Diye açıklamalarda bulundu.

Bakanın açıklamaları engellilere umut oldu

Gerek yeterli altyapının oluşmaması ve buna bağlı olarak yeteri kadar eğitim alamamaktan, gerekse özel sektörün engelli istihdam etmeye sıcak davranmaması nedeniyle, çoğu engelli çalışma hayatından uzak kalmaktan. Bakanın açıkladığı Bakkal, Market ve Pastanede engelli çalıştıran iş yerlerine verilecek teşvik ülke genelinde engelli çalışan sayısının ciddi manada artıracak bir teşvik olacaktır.

Tüm bunlara ek olarak engelli bireylerin yaşadığı ortamda evinin yakınlarında ki bakkal, kasap vb. gibi az işci çalıştıran iş yerlerinde çalıştırılacak olması da engelliler için ayrı ve büyük bir avantaj olacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.