banner29

Bennur Karaburun’dan Engelliler Haftası Açıklaması

Ak Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun içinde bulunduğumuz 10-16 Mayıs engelliler haftası münasebetiyle TBMM’de gündem dışı söz alarak Engelliler haftası nedeniyle Ak Partinin engellilik alanında bugüne değin yaptığı icraatları anlattı.

Bennur Karaburun’dan Engelliler Haftası Açıklaması

Ak Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun içinde bulunduğumuz 10-16 Mayıs engelliler haftası münasebetiyle TBMM’de gündem dışı söz alarak Engelliler haftası nedeniyle Ak Partinin engellilik alanında bugüne değin yaptığı icraatları anlattı.

11 Mayıs 2017 Perşembe 16:10
5154 Okunma
Bennur Karaburun’dan Engelliler Haftası Açıklaması

Ak Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun içinde bulunduğumuz 10-16 Mayıs engelliler haftası münasebetiyle TBMM’de gündem dışı söz alarak Engelliler haftası nedeniyle Ak Partinin engellilik alanında bugüne değin yaptığı icraatları anlattı.

Bennur Karaburun kendisi de engelli olduğu için engelliler camiasında çok sevilen bir Milletvekili olarak ön plana çıkmaktadır. TBMM’de başka engelli milletvekilleri olmasına rağmen Bennur Karaburun’un özellikle EKPSS ve kesilen 2022 maaşlarıyla yaptığı girişimler engelliler tarafından takdirle karşılanmaktadır.

Berat Kandili dolayısıyla konuşmaaına Berat Kandili kutlamasıyla başlayan Engelli Vekil: "Engellilik Türkiye’de on beş yıl öncesine kadar pek de gündemde olmayan bir konuyken 2002’de başlayan AK PARTİ hükûmetleriyle birlikte, aynı, medeni hizmetin, insanlık anlayışının, gelişmişlik göstergesinin temel noktası hâline gelmiştir. 2002 yılıyla birlikte, engelliler devlet nezdinde belki de ilk kez muhatap alınmaya başlandı. 2005’te Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye’de ilk defa engellilere yönelik kanun çıkarılmasıyla, engellilere eğitimde, sağlıkta, istihdamda fırsat eşitliği sağlanması için çalışmalara başlandı. Engelliler Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin ilgili diğer mevzuatlarla birlikte 1.500 maddelik bir engelliler hukuku oluşturuldu ve tabii ki en önemlisi ayrımcılık yasaklandı. Bu, neresinden bakılırsa bakılsın, devlet nezdinde bir zihniyet devrimiydi.

Kurulduğundan bugüne, AK PARTİ, tüm çalışmalarında engellileri içselleştiren, engellilerin sorunlarını sahiplenen ve engellileri çözüme dâhil eden bir parti oldu. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı 2013 İnsani Gelişmişlik Raporu’nda, Türkiye, insani gelişme açığını kapatan 9’uncu ülke olarak yer almıştır. Bu durum da toplumsal bir bilinç değişikliği ve zihniyet dönüşümüyle ülke sathında her geçen gün daha da belirgin hâle gelmektedir. Bugün geldiğimiz noktada, bugünün Türkiyesinde daha da iyisini oluşturmak adına engellilere yönelik kanunlarımızı, mevzuatlarımızı yeniden düzenliyor ve çalışmalarımız bu minvalde şekillendiriyoruz.

Engelliler Haftası 1982 yılından bu yana Birleşmiş Milletlere üye olan ülkelerde ve ülkemizde her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında etkinliklerle kutlanmaktadır.

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak biz, devletin milletin esenliği için var olduğuna, milletin esenliğinin de her kesimin kendisi için söz hakkı bulabildiği ve hizmete ulaşabildiği bir toplumla gerçekleşebileceğine inanıyoruz. AK PARTİ olarak misyonumuz, engellilerin başta eğitim, sağlık, rehabilitasyon ve istihdam hizmetlerinden tam anlamıyla yararlanmalarının önündeki engelleri kaldırmaktır. Toplumun her kesimiyle iş birliği içinde gerçekleştirilen çalışmalarımız neticesinde bugün engellilerimizin ihtiyaç duyduğu her alanda önemli rakamlara ulaşıldı. Bu sayede ülkemiz engelli hakları bakımından dünyada öncü konumda. Sosyal ve ekonomik sebeplerle muhtaç durumda olan engellilerin de öncelikle aile ortamında bakım ve korumalarının sağlanmasını, aile yanında bakımı sağlanamayanlara ise bakım ve koruma hizmetleri sunmayı amaçladık. Ailelere vereceğimiz desteğin, bütün alanlarda sorun yükünü hafifleteceğine ve hayatı kolaylaştıracağına inanıyoruz. Onun için, diğer hizmet alanlarında olduğu gibi engelli hizmetlerinde aileyi bir çözüm birimi olarak görüyoruz. Aile odaklı yürüttüğümüz engelli hizmetlerinde de kaliteyi yakalamamız kuşkusuz zihniyet dönüşümünün gerçekleştirilmesiyle ve farkındalığın artırılmasıyla mümkün olur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda Mecliste grubu bulunan dört siyasi partinin de ortak önergesiyle çölyak hastalığının sebep ve sonuçlarına ilişkin Meclis araştırma komisyonunun hastalığın önemine uygun bir hamle olduğu görülmüştür. Engellilere yönelik Meclisimize getirilen tüm düzenleme ve tekliflerin Meclisteki tüm taraflarca desteklendiğini müşahede etmekten bir engelli hem de yüce Meclisimizin bir üyesi olarak büyük memnuniyet duymaktayım. Bu anlamda, AK PARTİ’ye, çölyak hastaları ve tüm engelliler adına, Mecliste siyasi partilerin grup başkan vekillerine duyarlılıkları ve hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. Toplumsal bir mesele hâline gelmiş çölyak hastalığının araştırılması bu hastalıktan etkilenen tüm vatandaşlarımız için umut verici olmuştur.

Engelliler için devlet, siyasi partiler, sivil toplum, yerel yönetimler, hasılı, hepimizin yapması gereken çok işimiz var. Biz engellilik alanında üzerimize düşenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Engellilerimizin bizden beklentilerini hayata geçirmek, beklentilerinin ötesine geçerek onlara hizmet sunmak AK PARTİ olarak bizim çalışmalarımızdaki en büyük teşvikimizdir. Bu yüzden, tüm kurumlarımızı harekete geçirecek öncü çalışmalar yapmaya ve sivil toplumun gerçekleştirdiği çalışmaları desteklemeye önem veriyoruz.Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde gerçekleşen Engelliler Haftası’nın engellilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm engellilerimizi sevgiyle selamlıyor ve son olarak şu mesajımı iletmek istiyorum: Engelli olmak hayatın hiçbir alanında hiçbir şeye engel değildir; her şeyi yapabilir, her alana uzanabilirsiniz. Engellilerle birlikte yaşama kültürünü uygulamak, yaygınlaştırmak hedefiyle, farklılıklarımızın zenginleştirdiği günleri birlikte paylaşmak dileğiyle yüce Meclisimizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum." dedi.

Gündem dışı konuşmaların bitmesini müteakip devreye giren Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın, "

Sayın milletvekilleri, Dünya Engelliler Haftası bu hafta. Dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde vermiş oldukları mücadeleyle yılmadan ve yorulmadan azimle herkese örnek olan engelli kardeşlerimiz, bugün giderek artan sosyoekonomik standardı ve her türlü problemlerinin çözümüne yönelik iyileştirmelerle yarınlarını çok daha anlamlı bir şekilde inşa etmektedirler.

Başta Meclisimiz, Hükûmetimiz ve devlet kuruluşları olmak üzere kendi kendilerine yetebilecekleri ve sorunsuz bir hayat sürmeleri için çabalarımız her zaman olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Yapılan her türlü bilinçlendirme çalışmaları, ele alınan faaliyetler, çıkarılan kanunlar ve kurumsallaşmaya dayalı hizmetlerle vatandaşlarımızın sahip oldukları haklarını, hukukla, eğitimle ve istihdamla bir bütün olarak düşünerek insan onuruna yakışır bir hayat sürdürmeleri için kendileriyle beraber çalışmaktayız. Kardeşlerimizin karşı karşıya bulundukları riskleri en aza indirip koruyucu ve yönlendirici bir ulusal politika izleyerek hareket etmek arzusu içinde olmamız en önemli vazifelerimizin başında gelmektedir. Üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız da başlıca görevlerimiz arasındadır. Bu manada Dünya Engelliler Haftası vesilesiyle ülkemizdeki tüm engelli vatandaşlarımızın bu anlamlı gününü tebrik ediyor, hak ettiklerini her zaman almaları gerektiği engelsiz bir dünya düşüncesiyle en içten selam ve saygılarımı sunuyorum." diyerek Engelliler Haftasına vurgu yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALİYE YILDIZ 2017-05-11 19:20:09

FARKINDAMISINIZ BİLMİYORUM AMA BU ÜLKEDE OLMAYAN BİR HAFTA İÇİN BASINA ÇIKIP ENGELLİLER HAFTASINI KUTLUYORSUNUZ BANA ENGELLİ İNSANINA SAHİP ÇIKAN ONLARIN SIKINTILARINI DİNLEYEN SORUNLARINI ÇÖZEN ONLARIN İHTİYAÇLARINI GİDEREN VE ONLARI BİR NEBZE OLSUN MUTLU EDECEK BİR TANE KAMU KURUMU VEYA SİVİL TOPLUM KURULUŞU GÖSTEREBİLİRMİSİNİZ BUGÜN YİNE BASINA ÇIKARAK ENGELLİLERİ YANINIZA ALARAK BASINA BİRÇOK POZLAR VEREREK BU HAFTA İÇİN KONUŞMALAR YAPIYORSUNUZ İŞTE BİZ ENGELLİLERİMİZE SAHİP ÇIKARAK ONLARIN HERDAİM YANINDAYIZ DİYORSUNUZ YALNIZ GERÇEK HAYATTA ENGELLİLERİMİZ BÖYLE OLMADIĞINI TÖRENLER BİTİNCE ANLAYACAKLAR BU İNSANLARLA LÜTFEN DALGA GEÇMEYİN BEN KIRKLARELİ LÜLEBURGAZDA 20 YAŞINDA AĞIR ENGELLİ BİR KIZ ANNESİYİM BEN BU DEVLETİN KURUMLARINDA 33 AYDAN BERİ KIZIMIN KEYFİ KARARLARLA GASP EDİLEN ÖTV İNDİRİMİ HAKKINI ARIYORUM KONUYU HERYERE YAZDIM GERÇEK BİR SORUŞTURMA YAPILMAYARAK KONUNUN HEMEN KAPATILDIĞI YETMEZMİŞ GİBİ ŞİMDİ BİRDE EŞİM HAK ARADIĞIMIZ İÇİN TEHDİT EDİLİYOR SADECE BİRAZ SAYGI

Avatar
AHMET ÇOKAL 2017-05-19 12:28:02

2002 ÖNCESİNDEKİ RAPORUM 40 İKEN ŞİMDİ İNSANIN YARISI YOK BUNAVERİLEN RAPOR 38 OLUYOR VERGİ İNDİRİM RAPORU ALAYIM DEDİM BANA VERİLEN RAPOR 22 OLARAK VERİLDİ BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞUM 4 EVLADIM VAR BEN ENGELLİ OLMAMA RAMEN SAĞLAMSIN DEDİLER ŞİMDİ BEN NE YAPAYIM SAĞLAM OLARAK ÇALIŞMAM MÜMKÜN DEĞİL İŞ VEREN BENİ YARIN KAPI ÖNÜNE KOYARSA VEBALİNİ KİM VERECEK LUTFEN BANA VE BENİMGİBİ ZOR DURUMDA KALAN BİNLERCE ENGELLİ VAR YARDIM DEĞİL ÜRETEN OLMAK İÇİN YAZIYORUM

Avatar
tuncer sarıoglu 2017-10-11 20:45:09

Bennur Karaburun BU engelli millet vekili bu zamana kadar bizim için ne yapmış . bizim maaşlarımızımı yükseltmiş ne yapmış haklarımızdan çalınıyor bizim elimizi kolumuzu bağlıyorlar ötv mtv elimizden alınıyor ENGELLİLER kim ne yapmış bu zamana kadar ben %100 engelliyim annem bakıyo bana benim aldığım maaş benim hastane masrafıma yetmiyor annem babamın maaşını alıyo oda hiper tansiyon kalp hastası kemik erimesi var kolosturol var bunlar için devamlı ilac kullanıyor bizim aldığımız maaş aldığımız gün bitiyor . bakım maaşı verin diyorum bize birileri baksın gelirin yüksek kişi sayısı az diye bakım maaşı vermiyorlar bana benim ne yapmamı istiyo bu bakanlar SÜREKLİ iş görememezlik raporum var agır engelli karar sizin ne yapmam gerekiyor benim . acmı ölim yoksa hastamı ölim .