banner29

Konut Kredisi Veren Bankalar

Konut kredisinin en büyük faydası, yeterli parası olmayan bireylere alacakları ev için nakit para sağlamasıdır. Bu kredi sisteminin bireyler için en faydalı özelliklerinden biri de aldıkları krediyi çok uzun vadede ödeme imkânı sunmasıdır

Konut Kredisi Veren Bankalar

Konut kredisinin en büyük faydası, yeterli parası olmayan bireylere alacakları ev için nakit para sağlamasıdır. Bu kredi sisteminin bireyler için en faydalı özelliklerinden biri de aldıkları krediyi çok uzun vadede ödeme imkânı sunmasıdır

13 Şubat 2017 Pazartesi 21:00
1059 Okunma
Konut Kredisi Veren Bankalar

Geçmişte ev sahibi olmak, günümüzdeki kadar kolay değildi. İnsanlar beğendikleri evin parasını biriktirmek için çok çalışıyordu. Paralarından çok az bir miktar dahi eksik olduğunda evi alamıyorlardı. Ev fiyatları göz önüne alındığı zaman bu parayı biriktirmek hiç de kolay değildi. Yıllar boyu çalışmak gerekiyordu. Bu süreçte de insanlar evsiz kalmamak için mecburen kirada oturarak her ay düzenli bir miktar ödemek zorunda kalıyorlardı. Her ay ödenen bu miktar da doğal olarak bütçeden eksiliyordu. Durum böyle olunca da ev almak daha zor ve uzun bir süreci gerektiriyordu.

Artık günümüzde konut kredileri sayesinde insanlar kira öder gibi ev sahibi olabilmektedir. Bireyler, alacakları evin fiyatını tek seferde nakit olarak ödeme şansına sahip olmayabilir. Yeterli miktarda nakit parası olmayan bireylerin de ev sahibi olabilmeleri için konut kredileri en büyük yardımcılarıdır.

Konut kredisinin en büyük faydası, yeterli parası olmayan bireylere alacakları ev için nakit para sağlamasıdır. Bu kredi sisteminin bireyler için en faydalı özelliklerinden biri de aldıkları krediyi çok uzun vadede ödeme imkânı sunmasıdır. Yani kullanıcılar kredilerini çok uzun bir süre içinde taksitler şeklinde ödeyebileceklerdir. Bir nevi kira öder gibi bu taksitleri ödeyecekler ve ödeme süresi bittiğinde de ev sahibi olacaklardır. Böyle bir imkân varken bu imkândan herkes faydalanarak çok kolay şartlarda ev sahibi olabilmektedir.

Bireylerin ev sahibi olabilmeleri için, bankalar bu kredilerin faizini düşük oranda tutmaya özen göstermektedir. Üstelik ödenen taksitler daima sabit kalmaktadır. Aylar ya da yıllar geçtikten sonra taksitlerde herhangi bir artış meydana gelmez. Taksitler 120 ay hatta istenirse 240 aya kadar uzatılabilir. Eğer istenirse kredi taksitleri arasında toplu ödeme yapılabilir. Yani bir miktar para biriktiren bireyler, bu parayı kredi borcuna yatırabilir. Bu yatırımdan sonra da taksitler daha düşük bir rakama ulaşır. Bu süreçte banka ilk olarak ekspertiz hizmeti sunmaktadır. Bankanın gönderdiği uzman kişi, alınacak evi inceler ve bir fiyat belirler. Daha sonrada evin uygunluğuna göre kredi onaylanır ya da onaylanmaz. Konut kredisi alma süreci sanıldığı kadar zorlu ve uzun da değildir.

2017 yılından önce bankalar 15 yıla kadar vade seçeneği sunuyordu. Fakat 2017 yılı itibariyle bu durum değişerek 20 yıla kadar vade seçeneği başladı. 20 yıla varan vade kampanya ise, Emlak Konut GYO’nun bir kampanyasıdır. Üstelik şu an da gündemde olan bir diğer konu ise, 10 yıllık vade ile alınan konut kredilerinin faiz oranlarının düşürülmesidir.

İnsanlar bu kadar uzun süreli bir borcun altına girmeye korkabilirler. Bu korkuları aslında çok doğaldır fakat konut kredisinin avantajları çok fazladır ve korkulacak bir durum yoktur. Kira öder gibi ev sahibi olmak oldukça büyük bir şanstır.

2017 Yılında Konut Kredi Veren Bankalar ve Faiz Oranları

En düşük konut kredisi faizi olan bankalar Vakıf Bank, Ziraat Bank ve Halk Bank’tır. Bu üç banka da %0,80 faiz uygulamaktadırlar. Aynı şekilde yine üç banka da 120 aya varan vade seçeneği sunmaktadır. Bu üç bankanın minimum vade seçeneği ise 3 aydır.

Yapı Kredi, konut kredisinde sıklıkla tercih edilmektedir. Yapı Kredi’nin faiz oranı ise %0,90’dır. 120 aya varan vade sağlayan Yapı Kredi, minimum 3 ay vade vermektedir.

Türkiye İş Bankası, tıpkı Yapı Kredi gibi %0,90 faiz uygulamaktadır ve 120 ay vade yapmaktadır.

Diğer bankalara göre daha yüksek vade oranı sağlayan Garanti Bankası toplamda 240 ay vade vermektedir. Faiz oranı ise %0,90’dır.

Konut kredisi veren bir diğer bana olan Akbank 120 ay vade ile %0,92 faizli kredi vermektedir.

%0,99’luk bir faiz ile kredi veren QNB Finansbank ve ING Bank 120 aya varan vade sağlamaktadır.

Deniz Bank ise %0,92 faiz uyguladığı konut kredisine 300 aya varan vadeler uygulamaktadır.

Fibabanka ise %0,95 faiz uygulamaktadır. Vade seçeneği ise 120 aydır.

%0,90 faiz oranı ile hizmet veren A Bank, diğer birçok bankalar ile aynı olarak 120 ay vade sağlamaktadır.

Diğerlerine oranla daha yüksek faiz oranına sahip olan HSBC’nin faiz oranı %1,25’tir.

Kullanıcılar bu bilgilerin ışığında kendilerine en uygun krediyi seçerek kolayca ev sahibi olabilirler.


 
Son Güncelleme: 13.02.2017 21:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.