banner29

2017'de EKPSS sınavı olacak mı?

2017'de EKPSS sınavı olacak mı?

05 Şubat 2017 Pazar 15:49
3406 Okunma
2017'de EKPSS sınavı olacak mı?

EKPSS (Engelli kamu personeli seçme sınavı) sınavının 2017 yılı içerisinde yapılıp yapılmayacağı EKPSS sınavına girmeyi düşünen veya sınava hazırlanan engelli arkadaşlarımız tarafından çok merak edilen bir konudur. Konuya ilişkin resmi bilgi şudur. EKPSS sınavları 2 yılda bir yapılıp, 2 yıl zarfında EKPSS puan durumuna göre atama yapılır. En son EKPSS sınavı 2016 yılında yapıldığına göre bir sonraki EKPSS sınavı 2018 yılı içinde yapılacaktır.

2017 Meselesi nereden çıktı?

Ortada EKPSS sınavlarının iki (2) yılda bir yapılacağı gibi resmi ve kesin bir bilgi olmasına rağmen sınavın 2017 yılında yapılacağı haberleri tamamen “haber etiğine” uymayan bir internet sitesinin yaptığı habere dayanmaktadır. İlgili site insanların umutlarıyla oynamayı göze alarak “EKPSS 2017 Yılında yapılacak” mealinde başlık atıp sallamasyon haberine birde ÖSYM’nin linkini vermiş. Ancak verilen linke tıklayıp ÖSYM’nin resmî sitesine gidildiğinde ne sınava ilişkin başvuru formu nede duyuru yer almaktadır. Tek başına verilen linkin boşa çıkması bile haberin yalan olduğunu gösterirken internet deneyimi az olan engelli kardeşlerimizin durumun farkına varmamasının da haberin yayılmasında büyük rol oynadığını söyleyebiliriz.

İnternet sitelerini etik habere davet ediyoruz!

Engelolma.net haber sitesi olarak bizde internet üzerinden engellilere yönelik, haber, güncel gelişmeler ve engelli haklarıyla ilgili bilgiler vermekteyiz. Yaptığımız haberlerde verdiğimiz bilgilerde elden geldiğince resmi kaynaklara dayanarak, salt dikkat çekmek adına yanıltıcı başlık vermemeye azami önem göstermekteyiz. Bizim gösterdiğimiz bu özeni internet üzerinden yayın yapan tüm haber sitelerinde göstermesini beklemekteyiz. Zira gerek engellileri ilgilendiren gerekse de toplumun başka kesimlerini ilgilendiren konularda yapılan yalan haberler binlerce, on binlerce hatta yüzbinlerce insanın boş yere umutlanması neden olmaktadır.

EKPSS’ye hazırlanan arkadaşlara tavsiyemiz

EKPSS sınavına girmeyi düşünen, sınava hazırlanan engelli arkadaşımıza tavsiyemiz resmi açıklama olmadan bu türden haberlere itibar etmemeleridir. EKPSS sınavı yapılacağı zaman mutlaka sınavı düzenleyen kurum olan ÖSYM ve Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı tarafından duyuru yapılacaktır. Bu nedenle bu tür haberlere kanmak yerine en basitinden ÖSYM nin sitesine girip yada sosyal politikalar bakanlığı sosyal medya hesaplarına bakarak haberin sağlamasını yapmanız mümkündür.

EKPSS sınavının iş bulmada büyük zorluklar yaşayan engelli bireyler için yaşamlarında son derece önemli bir dönüm noktası olduğunu biliyoruz. Bu denli önemli bir mesele için aslı olmayan haberlere bakmak yerine, motivasyonunuzu bozmadan sınava hazırlanmaya devam etmeniz en sağlıklı yol olacaktır…

Şimdiden sınava girecek olan kardeşlerimize başarılar dileriz…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.